Η Στοά του City Link, στολισμένη με τεράστιες μπάλες, λαμπιόνια και ειδικές κατασκευές. Τα εστιατόρια τα οποία φιλοξενούνται στον χώρο που αρκετοί έχουν την αίσθηση ότι «φέρει» κάτι από το ιταλικό Duomo είναι γεμάτα από κόσμο. Οι θαμώνες είναι τόσο πολλοί πάνω στο βαρύ, ξύλινο deck του «ILΙOS», του νέου ευφάνταστου spot που δημιούργησαν μέσα στη Στοά οι Σπύρος και Χρύσανθος Πανάς σε συνεργασία με τον γνωστό chef Δημήτρη Σκαρμούτσο, ώστε αρκετοί αναγκάζονται να παραμένουν όρθιοι. Στέκονται και περιμένουν υπομονετικά με σκοπό να δοκιμάσουν τα «πιάτα» τα οποία θυμίζουν κάτι από τον παλιό, καλό «Απότσο». Δίπλα, στο «Salon de Bricolage» υπάρχει παιδικό πάρτι. Οι 14χρονες δίδυμες κόρες ενός από τους ισχυρότερους έλληνες εφοπλιστές, πραγματικά πολύ όμορφες, έχουν τα γενέθλιά τους.

Τα παιδιά και οι γονείς που «βλέπουν»

Η ατμόσφαιρα είναι χαρούμενη, φασαριόζικη μέσα στο private club λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι. Εκεί έχουν συγκεντρωθεί οι συμμαθητές και φίλοι των κοριτσιών. Οι γονείς έχουν επιλέξει να κάθονται στο «μπαλκόνι» του Club. Πίνουν τα κοκτέιλ τους, «τσιμπάνε» από το τρόλεϊ με το street food… και ρίχνουν κλεφτές ματιές στα παιδιά, τα οποία χορεύουν σε έντονους ρυθμούς. Οι κόρες του πλοιοκτήτη (ο ίδιος φαινόταν να διασκεδάζει περισσότερο από τις ίδιες) αναμένεται μεγαλώνοντας… να κάψουν καρδιές.

Διεθνείς οίκοι στον πεζόδρομο…

Οι πλέον όμορφες βιτρίνες είναι αυτές του «Attica» στην Πανεπιστημίου. Οι interior designers έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Οι βιτρίνες στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου συναγωνίζονται σε γιορτινούς στολισμούς αυτές των γνωστών πολυκαταστημάτων. Μην ξεχνάμε ότι εκεί βρίσκονται τα γνωστότερα και ακριβότερα κοσμηματοπωλεία όπως επίσης οι exclusive boutiques (Louis Vuitton, Dior, Hermès, Prada) μεγάλων διεθνών οίκων. Στον προσωπικό του χώρο, στη Βαλαωρίτου, ο Γιάννης Σεργάκης παρουσίασε όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή το γούρι του (δημιουργίες του φιλοξενούνται στο «Bergdorf Goodman» της Νέας Υόρκης) στον προσωπικό του χώρο. Στις δώδεκα το μεσημέρι του Σαββάτου οι λευκές, βαριές κουρτίνες στο lobby της «Μεγάλης Βρεταννίας» άνοιξαν για να αποκαλύψουν το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Καταφύγια στα βουνά με αρωματικό καφέ

Αρκετοί οι οποίοι δεν βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας αποφάσισαν να «ανηφορίσουν» στην Πάρνηθα και το καταφύγιο Μπάφι. Το τζάκι αναμμένο, γέλια, χαρούμενες παιδικές φωνές, σπιτικό φαγητό, αρωματικός καφές. Πολύ χιόνι και κόσμος στα καταφύγια της Ευρυτανίας και στα Τρίκαλα που πλέον αποκαλούνται «η πόλη των Χριστουγέννων». Ολόκληρα γιορτινά χωριά έχουν δημιουργηθεί για τις λαμπερές ημέρες που έρχονται, δημοφιλείς τραγουδιστές δίνουν συναυλίες μέσα στο παραμυθένιο σκηνικό μαζί με τα ξωτικά. Ολα τα σημαντικά events του weekend είναι εδώ πασπαλισμένα με τον χρυσό μανδύα της γιορτής.