Η περιοχή της Βουλιαγμένης, πίσω ακριβώς από το μεγάλο γήπεδο του τένις, είναι ήσυχη, πολύ ήσυχη στη διάρκεια του χειμώνα. Ενα γκρίζο, υγρό πέπλο απλώνεται πάνω από τις πολυτελείς μονοκατοικίες με τους τεράστιους κήπους. Κάποιοι θα έλεγαν ότι αυτή την εποχή η Βουλιαγμένη και το Καβούρι, τα πιο ακριβά προάστια της Αττικής, έχουν κάτι από μια περίεργη μελαγχολία. Η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια των χειμερινών μηνών, οι συγκεκριμένες περιοχές είναι απίστευτα γοητευτικές. Οι άνθρωποι βέβαια, οι οποίοι έχουν επιλέξει να κατοικούν εκεί, αρκετοί από αυτούς επιχειρηματίες με ισχυρή οικονομική επιφάνεια, διαθέτουν γρήγορα αυτοκίνητα και πεπειραμένους οδηγούς, οι οποίοι τους μεταφέρουν στις δουλειές τους ή στα «μακρινά» σπίτια φίλων, στα βόρεια προάστια. Οι περισσότεροι από τους ισχυρούς του χρήματος έχουν χτίσει θεαματικές κατοικίες στην Κηφισιά, την Εκάλη, τον Διόνυσο. Κατηφορίζουν στη Βουλιαγμένη και το Καβούρι στη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Αρκετοί έχουν αράξει τα σκάφη τους στην πιο «ποθητή» μαρίνα της Ελλάδας. Αυτή η οποία βρίσκεται απέναντι από τον Αστέρα και είχε προκαλέσει μάλιστα το ενδιαφέρον του πρώην ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ηταν τότε που ο «θορυβώδης» πάντα, Καβαλιέρε, παρατηρούσε από την προεδρική σουίτα του Αρίωνα, την πανέμορφη περιοχή.

Με επίσημο καλεσμένο τον Πατριάρχη

Τα αυτοκίνητα σταματούσαν έξω από ένα μεγάλο σπίτι, κοντά στην παραλιακή λεωφόρο. Ο ιρακινής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματίας Αόν Κάσλοκ (δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών, σε διεθνές επίπεδο), μαζί με τη σύζυγό του Μαχασίν, είχαν προσκαλέσει λίγους, αγαπημένους φίλους (δεν ξεπερνούσαν τα 40 άτομα), για ένα δείπνο με εξαιρετική για εκείνους, σημασία. Επίσημος προσκεκλημένος του ζεύγους, το οποίο τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στη χώρα μας, ο συροϊακωβίτης Πατριάρχης Ιγνάτιος – Εφραίμ Β’. Το δείπνο έγινε σε ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα, με τους προσκεκλημένους στην κατοικία Κάσλοκ να συζητούν με τον Πατριάρχη, ο οποίος, παρά το αυστηρό του παρουσιαστικό, είναι ένας άνθρωπος γλυκός και προσιτός. Ο Ιγνάτιος – Εφραίμ Β’ έδειχνε απόλυτα συγκινημένος όταν μιλούσε για τα δεινά που υφίσταται ο λαός της Συρίας. Ο ίδιος και το επιτελείο του (αποτελούμενο από νέους, ικανούς κληρικούς, κάποιοι από τους οποίους τον ακολούθησαν στο ταξίδι του στην Αθήνα) προσπαθούν να ανακουφίσουν τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Τον ρώτησαν αν πιστεύει ότι όλοι αυτοί οι πρόσφυγες που έφυγαν από τις χώρες τους, κάποτε θα επιστρέψουν. Η απάντησή του ήταν αρνητική. «Ολα έχουν καταστραφεί» επισήμανε.

Ο Κάσλοκ, η Μουράντ και το Νομπέλ

Ο Αόν Κάσλοκ, μαζί με τον Πατριάρχη, είχαν εγκαινιάσει τη χριστιανική εκκλησία σε περιοχή του Λονδίνου, πριν από δύο χρόνια. Ο κ. Κάσλοκ είχε χρηματοδοτήσει την ανέγερση του ναού. Πρόκειται για τον επιχειρηματία που πλήρωσε τα χρήματα για να απελευθερωθεί η 20χρονη τότε Νάντια Μπασί – Μουράντ (η συγκεκριμένη θα τιμηθεί σε λίγες ημέρες με το βραβείο Νομπέλ) και άλλα 200 κορίτσια από τα δεσμά των τζιχαντιστών. Ο Αόν, με τη διεθνή κοινωνική δράση, συναντάται συχνά με τον Πάπα Φραγκίσκο και διατηρεί στενή φιλία με τον πρίγκιπα Χάρι της Αγγλίας, ο οποίος έχει επισκεφθεί την κατοικία του επιχειρηματία στο Σάρεϊ…

Το Bazaar της ΕΛΠΙΔΑΣ

«Share the love!». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, για τα Χριστούγεννα, που φθάνουν με γοργούς, αστραφτερούς, γλυκούς ρυθμούς. Η ΕΛΠΙΔΑ λοιπόν διοργανώνει την Τρίτη και την Τετάρτη 4 και 5 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Theoxenia Palace, στο Κεφαλάρι, το μεγάλο, επιτυχημένο παραδοσιακό Bazaar. Μια ανοιχτή πρόσκληση στους φίλους και συμπαραστάτες του Σωματείου να συνδράμουν στη σημαντική αυτή προσπάθεια, η οποία επιτελείται εδώ και αρκετά χρόνια. Οι χώροι του ξενοδοχείου θα γεμίσουν και πάλι με πρωτότυπα δώρα, για μικρούς και μεγάλους, μοναδικά στολίδια για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, λαχταριστές λιχουδιές, χειροποίητες δημιουργίες, βιβλία, κοσμήματα. Πολλές εκπλήξεις περιμένουν επίσης όλους αυτούς που θα επισκεφθούν το Bazaar, τα έσοδα του οποίου θα βοηθήσουν τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο να αντιμετωπίσουν το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Ενα πολύ εντυπωσιακό όσο και τρυφερό γούρι περιμένει επίσης τους επισκέπτες που θα «ανηφορίσουν» στο Κεφαλάρι. Η νεαρή, ταλαντούχα Μαριάννα Γουλανδρή, επικεφαλής της Επιτροπής ELPIDA Youth, έβαλε την υπογραφή της στη συγκεκριμένη δημιουργία. (Το κοσμηματοπωλείο SERKOS κατασκεύασε και αυτή τη χρονιά το γούρι για το λαοφιλές Σωματείο.) Ολα τα έσοδα από την πώληση, θα διατεθούν για τη στήριξη των μικρών ασθενών και των οικογενειών τους.

Ολοι μαζί για έναν σκοπό!

Οι οικογένειες των παιδιών και οι εθελοντές έχουν ετοιμάσει μοναδικές γιορτινές χειροτεχνίες, ενώ οι ομάδες των Συλλόγων ΕΛΠΙΔΑ, ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, η Επιτροπή ELPIDA Youth, όπως και το Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη έχουν επιλέξει μια σειρά από προϊόντα που θα πωληθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση των σκοπών τους. Στο πλευρό της ΕΛΠΙΔΑΣ θα βρίσκονται 44 μεγάλες εταιρείες της αγοράς, με επώνυμα προϊόντα.