Μα τι ωραία που τα μάζεψε η κυρία Εξ-Ακριβοπούλου, η πρωθιέρεια της ΕΡΤ, και τα ‘κανε χειρότερα!!!!! (έβαλα θαυμαστικά. Συγγνώμη δεν κρατήθηκα, είμαι κι εγώ άνθρωπος). Μ’ αυτό το βλέμμα να πλανάρει μεταξύ οτοκιού και προβολέα δήλωσε με τη βραχνή φωνή απ’ το τσιγάρο και τα πολιτικά ντέρτια της.

«Είχα πυρετό».

 Μάλιστα. Επίσης…

«- Τρέχει η μύτη σου γαμπρέ. / – Είναι απ’ το χειμώνα. / – Εμ σε ξέραμε κι απ’ το καλοκαίρι». Περαστικά σας μαντάμ και σιδερένια.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο πυρετός σε κάνει να βλέπεις γύρω σου φασίστες και χρυσαυγίτες. Δεν είπα εγώ τις άλλες, που με είχε ρίξει κάτω η γρίπη στον ταξιτζή, «Στο Παλλάς παρακαλώ κύριε Μιχαλολιάκο», και με κατέβασε ωραιότατα στο Αρεταίειο να με παραδώσει στους γιατρούς;

Και δεν είναι τυχαία η συμπεριφορά της κυρίας Παν-Ακριβοπούλου που στο κάτω κάτω είναι το τελευταίο καρίκωμα στην πανάκριβη τουαλέτα της κυβέρνησης. Εδώ και τα υψηλότερα μέλη της λαοφιλούς μας το «Είπα ξείπα χέζω την παρόλα μου», το ‘χουν ψωμοτύρι.

Και να ήταν το μόνο. Είναι η μόνη κυβέρνηση στον πολιτισμένο κόσμο που δηλώνει ευθαρσώς ότι «εμείς συνθλίψαμε τη μεσαία τάξη». Τάδε έφη Τσακαλώτο (δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι, αλλά πάντα το τελικό σίγμα στον κύριο υπουργό μου διαφεύγει. Κι όποτε το ενθυμούμαι και το γράφω, αυτό πάλι φεύγει από μόνο του). Μετά βέβαια τα μάζεψε κι αυτός τα τσαλακωμένα του αλλά το ρηθέν, ρηθέν.

Ενα άλλο που κάνει το Κονκλάβιο να επαίρεται είναι το «Εμείς κλείσαμε το ΜΕΓΚΑ». Μέγκας είσαι Κύριε. Είναι να το περφανεύεσαι; (μη μου το διορθώσετε και μου κοτσάρετε το ήτα ανάμεσα στο ρο και το φι, καλέ κύριοι διορθωτές, σας παρακαλώ, έτσι να δείτε καλό). Είναι να θεωρείς κατόρθωμα ότι άφησες πεντακόσια άτομα στον δρόμο;

Ητανε λέει το κανάλι διαπλεκόμενο. Είδαμε και τα καινούργια που είναι, τι να σου πω; Ασπιλα κι αμόλυντα. Δεν είμαστε καλά. Είναι φορές που νιώθω πως ζούμε έναν εφιάλτη. Κάθε μέρα ο παινεμένος μας, ανοίγει μια ατζέντα και βγάζει στον αέρα θέματα, σαν κουνέλια απ’ το καπέλο του ταχυδακτυλουργού. Την επομένη δε τα αφήνει ανοιχτά, ξεσκέπαστα και με τον κώλο έξω για ν’ ανοίξει άλλα.

Δεν έχει τέλος αυτό το πανηγύρι.

Και το τελευταίο κόλπο είναι με το κουνέλι των συντάξεων. Ψήφισε καλά καλά την περικοπή, και μετά αψήφησε τον νόμο του τον ίδιο και μας τις κάνει δώρο. Σου λέει να. Παροχή. Να δεις που θα το πάρουνε σκοινί κορδόνι τώρα. Θα νομοθετούν τα τέρατα. Και μετά θα τα παίρνουν πίσω και θα τα πλασάρουνε για προσφορές.

Παγκόσμια πατέντα. Στο περιθώριο της μέρας ο «Γκάρντιαν» αποκάλεσε την κυβέρνησή μας και το κόμμα συγκούρδουλο «Λαϊκίστικο κόμμα του Νότου». Μπράβο. Γιατί εμείς το αγνοούσαμε. Εμείς πιστεύαμε και θα πιστεύουμε ότι αυτό που μας κυβερνά είναι το «Για πρώτη φορά κυβέρνηση Αριστεράς με Ακρα Δεξιά».

Και δεν έχω πυρετό.

Ορίστε το γράφει και το θερμόμετρο. 36,6.

Υγείαν εύχομαι.