Ο Ερντι είχε πάρει και πάλι το σκληρό, αποφασιστικό του ύφος. Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέχασε γρήγορα τις… γαλλικού τύπου αβρότητες και τις «γλυκανάλατες» συμπεριφορές, οι οποίες «κουβαλάνε» κάτι από τις μαρμελάδες που σερβίρονται στις τραπεζαρίες του The Ritz. Ο «Σουλτάνος» αμέσως μετά την είσοδό του στο πολυτελές, υπερσύγχρονο προεδρικό αεροσκάφος ξεκίνησε τις ανακοινώσεις και προειδοποιήσεις του τύπου «Μη με απειλείτε, μη με στριμώχνετε». Ολοι αυτοί οι οποίοι συνάντησαν τον Ερντογάν στο Παρίσι, στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, κατάλαβαν ότι ο άνθρωπος είναι … ασυγκράτητος. Ο Ταγίπ με τα ολόχρυσα παλάτια και το υπέρλαμπρο lifestyle αλλάζει γρήγορα συμπεριφορές. Ιδιαίτερα όταν αισθάνεται ότι κάποιοι πάνε να τον στριμώξουν κάπου… ανάμεσα σε «οικόπεδα με αριθμό 10», γεωτρύπανα, ερευνητικά σκάφη κ.λπ.

Εχω την αίσθηση ότι τα μεταξένια φουλάρια της Εμινέ θα «καλύψουν» με έναν μαγικό τρόπο θαλάσσιες περιοχές, γεωτρύπανα και σκάφη. Η σύζυγος του τούρκου προέδρου, αντίθετα με τις άλλες συζύγους των ξένων ηγετών οι οποίες ακολούθησαν τους συζύγους τους στην Πόλη του Φωτός, έκανε ξανά τρελό shopping. Η μικροσκοπική Εμινέ ξεκίνησε τις αγορές της από τα κοσμηματοπωλεία της Place Vendome για να καταλήξει στις exclusive boutiques των Hermes και Chanel επί της Avenue Montaigne. Τελικά, είναι πιο «έξυπνο» να ψωνίζεις από την Chanel στο Παρίσι. Τα πράγματα εκεί είναι πιο διακριτικά, αντίθετα με την Κωνσταντινούπολη και την boutique της Chanel, την κατασκευή της οποίας «υπογράφει» ο διάσημος Peter Marino.

Γιορτινά χρώματα και οι δημιουργίες της Μαρίνας Ραφαήλ

Το απαλό μετάξι από τα μαντίλια Chanel, Hermes, Dior «καλύπτουν» την Αθήνα. Κάποιες βιτρίνες καταστημάτων έχουν ήδη «φορέσει» τα γιορτινά τους χρώματα. Παρατηρώ ότι μερικές από αυτές, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν με σημαντικούς, πανάκριβους οίκους του εξωτερικού, παρουσίαζαν καλαίσθητο θέαμα. Περνάω από το ιστορικό κέντρο με τα μικρά μαγαζιά και τα γραφικά caféS στο Κολωνάκι. Η νεαρή, ταλαντούχα Μαρίνα Ραφαήλ παρουσίασε στο I-D Concept Stores της οδού Κανάρη τις υψηλής ποιότητας και φίνου γούστου τσάντες της MR (Marina Raphael). Στο I-D συγκεντρώθηκαν προσωπικότητες της επιχειρηματικής ζωής αλλά και πολλά νέα παιδιά.

Ο χρόνος κυλάει γρήγορα. Τα φώτα ανάβουν. Στο Αθηνών Αρένα ο Αντώνης Ρέμος και η Δέσποινα Βανδή είναι επικεφαλής ενός πολύ καλού προγράμματος. Μου αρέσει η παγετέ φόρμα (από τους Μi-Ro) της κυρίας Βανδή σε emperor red.

Ο ταλαντούχος κύριος Αλτράντ στο Μητροπολιτικό Κολέγιο

Είναι επιφανής επιχειρηματίας και διακεκριμένος συγγραφέας. Ο Μοχέντ Αλτράντ, μια προσωπικότητα με διεθνή ακτινοβολία, παρουσίασε στο Μητροπολιτικό Κολέγιο στο Μαρούσι την ελληνική έκδοση του βιβλίου «Μπαντάουι, ένα παιδί από την έρημο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη. Το βιβλίο βασίζεται στα αυτοβιογραφικά στοιχεία της ζωής του συγγραφέα και στις εμπειρίες ενηλικίωσής του. Τιμήθηκε με το βραβείο Plum’ Adely και απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Μετάφρασης 2018. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολεγίου Κωνσταντίνος Ροδόπουλος.