Τα χρώματα στον πίνακα «Untitled» της Katharina Grosse ξεκινούν από το μελαγχολικό γκρι και το απαλό μοβ για να καταλήξουν στα εκρηκτικά κόκκινα και αισιόδοξα πράσινα. Το έργο της διεθνούς φήμης εικαστικού μού θυμίζει κάτι από το σκηνικό το οποίο επικρατούσε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ενα διήμερο γεμάτο σημαντικά γεγονότα στο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό πεδίο, τα περισσότερα από αυτά όχι ιδιαίτερα ευχάριστα. Ο πάντα ντυμένος με σκούρα χρώματα Ζόραν Ζάεφ και τα αστραφτερά χαμόγελα έπειτα από μια κρίσιμη για εκείνον νίκη. Η συμφωνία των Πρεσπών πέρασε με 80 βουλευτές, στα Σκόπια με τους μάλλον «αδιάφορους» για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα τους κατοίκους, η θερμοκρασία που έπεσε αισθητά, η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα ως νέου υπουργού Εξωτερικών η οποία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο «τυλιγμένο» στις πρωινές αχτίδες του ήλιου. Πρωθυπουργικά «τιτιβίσματα», δηλώσεις με… νόημα, συζητήσεις για «καυτές πατάτες», ανατροπές, λεπτομέρειες γύρω από εξιχνιάσεις δολοφονιών οι οποίες συγκλόνισαν το Πανελλήνιο.

Μια πρόσκληση με γιορτινή διάθεση η πρώτη χριστουγεννιάτικη, μου έφτιαξε γρήγορα το κέφι. Η αγαπημένη γυάλινη σφαίρα με κόκκινο χρώμα, τον χιονάνθρωπο και το christmas tree στο κέντρο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του MDA Ελλάς προσκαλεί σε μεσημεριανό γιορτινό γεύμα και bazaar στο Ekali Club στις 27 Νοεμβρίου. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη δημιουργία της 1ης Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων για ενηλίκους στην Αθήνα.

Μουσικοχορευτικό δείπνο Αβέρωφ

Λατρεύω τα Χριστούγεννα. Είναι η γιορτή που αισθανόμαστε παιδιά. Μια δημοφιλής μάλιστα τσαγερία στου Ψυρή, η οποία διαθέτει χριστουγεννιάτικο ντεκόρ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, είναι γεμάτη από κόσμο τώρα που ο καιρός άρχισε να γίνεται περισσότερο ψυχρός. Αρωματικό τσάι, καφές, τάρτες και κομμάτια κέικ φράουλας και σοκολάτας με φόντο χειροποίητα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και το παραδοσιακό έλατο.

Εγκαταλείπω την περιοχή του Ψυρή και μέσα από την Πλάκα προχωράω προς το Σύνταγμα. Το βλέμμα μου αιχμαλωτίζουν οι προβολείς σε ένα από τα ωραιότερα, εμβληματικότερα κτίρια της Αθήνας. Το Αμαλίας 36 φιλοξενούσε αυτό το βράδυ τους καλεσμένους της Ναταλίας Αβέρωφ. Η κόρη του Ευάγγελου Αβέρωφ – Τοσίτσα έκλεισε μια μεγάλη αίθουσα του νεοκλασικού κτιρίου με αφορμή ένα «μουσικοχορευτικό» δείπνο. Η συμπαθής Ναταλία ντυμένη πάντα με κομψά ταγέρ, φορέματα σε ίσια γραμμή, τσάντες και παπούτσια από χειροποίητο δέρμα, επέλεξε αυτή τη φορά βραδινό σύνολο. Οι περισσότεροι άλλωστε καλεσμένοι είχαν φορέσει επίσημο ένδυμα για να ευχηθούν στη Ναταλία η οποία γιόρταζε τα γενέθλιά της. Μετά το φαγητό ακολούθησε χορός μέχρι τις πρωινές ώρες.

Ποιον είδε ο Ζεράρ Πικέ

Το μεσημέρι της Κυριακής ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και σύζυγος της τραγουδίστριας Σακίρα Ζεράρ Πικέ εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Ο αμυντικός της ισπανικής ομάδας κατέβηκε από ένα μαύρο βαν συνοδευόμενος από τα παιδιά του και ρωσικής καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματία. Οι δύο άνδρες απόλαυσαν τον καφέ τους στο Winter Garden και γύρω στις 13.30 ανέβηκαν στον όγδοο όροφο όπου βρίσκεται το εστιατόριο. Προηγουμένως ο Πικέ είχε ζητήσει υπηρεσίες ξεναγού για να περιηγηθεί στην Αθήνα. Ο ποδοσφαιριστής, ωστόσο, που συνοδεύεται από θηριώδεις άνδρες ασφαλείας, δεν διαμένει στο ξενοδοχείο.

Η κόρη της Ινγκριντ Μπέργκμαν εντυπωσίασε στη σκηνή

Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, κόρη της ντίβας του παγκόσμιου κινηματογράφου (πρωταγωνίστριας της μυθικής πλέον «Καζαμπλάνκα») Iνγκριντ Μπέργκμαν και του σκηνοθέτη Ρομπέρτο Ροσελίνι, ήταν μια προσωπικότητα που τράβηξε τα flash στη διάρκεια του weekend. Η ιέρεια του Ντέιβιντ Λιντς, πρωταγωνίστρια της ταινίας «Blue velvet», μοντέλο επί σειρά ετών του γαλλικού οίκου καλλυντικών Lancôme ήρθε στην Αθήνα και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Ιζαμπέλα παρουσίασε το Σάββατο το βράδυ στη σκηνή της αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη τη νέα παράστασή της με τίτλο «Link Link». Ενα μοναδικό one woman show με χιούμορ, ευαισθησία και όπως πάντα μεγάλη αγάπη για τα ζώα. Πολύς κόσμος γέμισε το Μέγαρο για να παρακολουθήσει το καινούργιο εγχείρημα της Ροσελίνι, η οποία στο παρελθόν διατηρούσε δεσμό με τον Μάρτιν Σκορσέζε και μίλησε στα «ΝΕΑ» με θαυμασμό για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και το πόσο πολύ απόλαυσε την επιστροφή της στην Ελλάδα ύστερα από 20 χρόνια.