Ο άνεμος στη Μύκονο χτυπούσε αλύπητα τους κατάλευκους περιστερώνες. Το σκηνικό, τυλιγμένο σε σκούρα μπλε και γκρίζα χρώματα, θύμιζε κάτι από κινηματογραφική ταινία. Ενας από τους γηραιούς κατοίκους της κοσμοπολίτικης λαμπερής αυτής «φωλιάς» του Αιγαίου, ντυμένος με την παραδοσιακή νησιώτικη στολή, άρχισε ξαφνικά να αφηγείται διάφορα χαριτωμένα αλλά και τραγελαφικά περιστατικά, που είχαν συμβεί με αφορμή τα γυρίσματα της διεθνούς παραγωγής «Η μικρή τυμπανίστρια».

Τα γυρίσματα του συγκεκριμένου φιλμ είχαν ξεκινήσει πριν από αρκετά χρόνια στη Μύκονο, περίπου τέτοια εποχή. Πολυπληθή κινηματογραφικά συνεργεία, ηθοποιοί, κομπάρσοι και στο επίκεντρο βέβαια η διάσημη, ταλαντούχα ηθοποιός Νταϊάν Κίτον. Ο νησιώτης «αφήνει» τις βαριές πέτρες του χρυσοκίτρινου κομπολογιού του να ακουμπήσουν στο πλακόστρωτο.

Εκεί στο γραφικό μαγαζί με τον παραδοσιακό καφέ, κάπου μέσα στα Ματογιάννια, μου λέει διάφορα για την ταινία, τον έλληνα ηθοποιό Γιώργο Βογιατζή, ο οποίος συμμετείχε στο καστ μιας πραγματικά ακριβής παραγωγής (με γυρίσματα σε διάφορες περιοχές του κόσμου), και βέβαια τα πολλά χρήματα που είχε «κερδίσει» το νησί από την παραμονή όλων αυτών των ανθρώπων, για τουλάχιστον έναν μήνα. Ο νησιώτης επιμένει ότι και τα γυρίσματα των ινδικών παραγωγών, τα περίφημα Bollywood, αφήνουν χρήματα, όχι όμως τόσα, όσα τα αμερικάνικα φιλμ. Οι ινδοί μεγιστάνες όταν έρχονται με τα σκάφη τους στη Μύκονο, όπως ο μεγιστάνας Λακμί Μιτάλ, αφήνουν τα πραγματικά πολλά «χρυσά» λεφτά. Η Μύκονος αυτό το Σαββατοκύριακο (όπως και το προηγούμενο, με πολυσυζητημένους γάμους και βαπτίσεις), ζει πραγματικά μεγάλες στιγμές! Το κρύο είναι μάλλον τσουχτερό, οι ισχυροί άνεμοι σε «παρασύρουν», υπάρχουν όμως αρκετά καλέσματα που αφορούν και πάλι γάμους, βαπτίσεις και ένα μεγάλο πάρτι γενεθλίων στο πολυτελές ξενοδοχείο Cavo Tagoo.

Ο υπερήφανος μπαμπάς Ferragamo, η Ιωάννα, ο Δάκης, η Ιλεάνα…

Ο Λεονάρντο Φεραγκάμο είναι ένας ιδιαίτερα υπερήφανος πατέρας. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας, μέλος της εμβληματικής ιταλικής οικογένειας, «πέταξε» χθες βράδυ στην Αθήνα για το χατίρι της κόρης του Μαρία Σόλε. Η νεαρή, γοητευτική Μαρία Σόλε Φεραγκάμο παρουσίασε την ιδιαίτερα καλαίσθητη συλλογή κοσμημάτων της, η οποία γνωρίζει διεθνή επιτυχία στο κατάστημα της Ιλεάνας Μακρή στο Κολωνάκι. Η κυρία Μακρή, η οποία εδώ και χρόνια θεωρείται η ίδια μια international δημιουργός κοσμημάτων (οι σειρές της φιλοξενούνται εδώ και χρόνια από τα Burneys της Νέας Υόρκης, μέχρι top boutiques και καταστήματα στο Παρίσι, το Λονδίνο κ.α.), φιλοξενεί πλέον στο concept store στο Κολωνάκι τα δερμάτινα, χειροποίητα μπιζού, με την υπογραφή Maria-Sole Ferragamo. Πολλές γνωστές γυναίκες έδωσαν το «παρών» στην παρουσίαση των κοσμημάτων από χειροποίητα δέρματα και πολύτιμες πέτρες. Η Ιωάννα Μαρινοπούλου ήταν μια παρουσία η οποία έκλεψε την προσοχή, ο συλλέκτης όμως Δάκης Ιωάννου βρέθηκε στο… επίκεντρο των συζητήσεων. Ο κ. Ιωάννου μαζί με τον μπαμπά Φεραγκάμο και τον Γιώργο Ραφαήλ ήταν ίσως οι… μόνοι άνδρες στο κάλεσμα της Ιλεάνας και της Μαρία Σόλε. Είμαι σίγουρη ότι ο διεθνούς φήμης κολεξιονέρ, ο οποίος γνωρίζει τα πάντα, αντιμετώπισε τα μπιζού της Φεραγκάμο ως μικρά έργα τέχνης. Αυτό είναι άλλωστε…

Το σινιόν της Ντόρας και η Σταϊνμάγερ

Ποιος κομμωτής «δημιούργησε» το σινιόν της τέως υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη; Εντυπωσιακό, αλλά συγχρόνως λιτό, «συμπλήρωνε» εξαιρετικά το κατάλευκο, μακρύ σακάκι. Η Ντόρα έκανε μια πολύ κομψή εμφάνιση το βράδυ της Πέμπτης στο Προεδρικό Μέγαρο, με αφορμή το επίσημο δείπνο το οποίο παρέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμήν του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και της συζύγου του. Η σύζυγος του γερμανού προέδρου διαθέτει λεπτές, καλογυμνασμένες γάμπες, τις οποίες φρόντισε να «αναδείξει» στη διάρκεια της επίσκεψής της στο Προεδρικό Μέγαρο, με ένα φόρεμα μπλε, το οποίο σταματούσε αρκετά πάνω από το γόνατο. Το κούρεμά της όμως, σε στυλ… κάσκας, «έφερνε» περισσότερο προς αυτό που έχει επιλέξει η Ανγκελα Μέρκελ. Σίγουρα ατυχής επιλογή. Οι κυρίες και δεσποινίδες, οι οποίες «πέταξαν» στη Μύκονο, με αφορμή την πρόσκληση της επιτυχημένης επιχειρηματία Σούλας Λιάκου, είχαν επιλέξει ένα ανέμελο look για τα μαλλιά τους. Οι άνεμοι της Μυκόνου τα παρέσυραν στο πέρασμά τους, δημιουργώντας κάτι σαν «αφηρημένες» εικαστικές συνθέσεις.