Τα αυτοκίνητα κάνουν ουρές στην Αγγέλου  Μεταξά, έναν από τους κεντρικότερους και ίσως τον πλέον πολυσύχναστο δρόμο της Γλυφάδας. Ακριβώς δίπλα περνάει το τραμ. Σκέφτομαι ότι αν κάποιος, αντί για το όμορφο προάστιο στα νότια της πόλης, βρισκόταν στη Βιέννη, θα μπορούσε πραγματικά να απολαύσει το σκηνικό. Το όχημα κινείται με τον χαρακτηριστικό ήχο στις ράγες. Οι επιβάτες παρακολουθούν την κίνηση μέσα από τα τεράστια παράθυρα.

Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση τίποτα δεν θυμίζει την παραμυθένια πόλη της Αυστρίας, η οποία ετοιμάζεται και πάλι λόγω Χριστουγέννων να ζήσει μεγαλειώδεις στιγμές (οι Αρχές της Βιέννης έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες ώστε να είναι πανέτοιμοι για την υποδοχή χιλιάδων τουριστών από ολόκληρο τον πλανήτη). Αυτοί οι οποίοι βρισκόμαστε μέσα στα αυτοκίνητα έχουμε την αίσθηση ότι… ανεβοκατεβαίνουμε στα αλογάκια του καρουζέλ. Ο δρόμος, κακοτράχαλος, στενός πλέον λόγω του τραμ, αποτελεί μια περιπετειώδη διαδρομή.

Τα μηχανάκια είναι παρκαρισμένα αριστερά και δεξιά, ο κόσμος περνάει μέσα από τις γραμμές χωρίς να προσέχει ιδιαίτερα, τα αυτοκίνητα κορνάρουν, οι οδηγοί πολλές φορές ανταλλάσσουν μάλλον βαριές κουβέντες. Η Γλυφάδα όμως, παρά τα προβλήματα, παραμένει γοητευτική. Είναι ένα «μικρό Μπέβερλι Χιλς», με… βλαχομπαρόκ τόνους, σίγουρα όμως η ατμόσφαιρα είναι διασκεδαστική, ο κόσμος χαμογελάει «σκορπισμένος» στα πολλά cafés και εστιατόρια. Πολύ περισσότερο από όλους αυτούς οι οποίοι κινούνται στα βόρεια προάστια…

Τα Matches στα… πόδια της Κατράντζου

Οι ανακοινώσεις για τα νέα, παγκόσμιας ακτινοβολίας επιτεύγματα της δικής μας Μαίρης Κατράντζου γίνονται πλέον επίσημα μέσω της αμερικανικής «Vogue», των «Times» του Λονδίνου και άλλων εμβληματικών εντύπων.

Η 34χρονη ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, η οποία δημιούργησε, όπως ήδη έχω γράψει εδώ και ημέρες, χαμό γύρω από την καινούργια της συνεργασία με τη Victoria’s Secret (μετά την Adidas, Moncler κ.λπ.), διοργάνωσε ένα τεράστιο, λαμπερό κάλεσμα στα πασίγνωστα διεθνώς πολυκαταστήματα Matches του Λονδίνου. Με τους μεγαλοεπιχειρηματίες (πρώτη έφθασε η περίφημη Γουέντι Γιου του ιαπωνικού κολοσσού, ο οποίος «επενδύει» στην Κατράντζου), τους γαλαζοαίματους  και τις προσωπικότητες του διεθνούς τζετ-σετ να βρίσκονται εκεί. Μια νέα συνεργασία και οι κάμερες των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων να «πέφτουν» στο πρόσωπο της νεαρής Mary, η οποία «εισβάλλει» συχνά-πυκνά στον Λευκό Οίκο για να ντύσει τη Μελάνια Τραμπ…

Η έκθεση Bellia στο φουαγέ του Παλλάς

Το Foyer του Θεάτρου Παλλάς, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, είναι ζεστό, κομψό, φιλικό, «τυλιγμένο» στα σοκολατί και μαύρα χρώματα της πολυτέλειας. Η έκθεση του Richard Bellia «An eye on Music» πραγματοποιήθηκε λοιπόν στο Foyer, από τον Κωνσταντίνο Ζουγανέλη και την εταιρεία του Muse Constant. Ο χώρος, ο οποίος έχει περάσει στον Ομιλο των αδελφών Σπύρου και Χρύσανθου Πανά, φιλοξενεί συχνά πλέον ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκθέσεις που έχουν να κάνουν με τον χώρο της τέχνης. Ο Richard Bellia είναι γάλλος φωτογράφος, ο οποίος εδώ και 36 χρόνια καταγράφει τη σκηνή της ροκ σε Λονδίνο, Ευρώπη και Αμερική. Ο κ. Bellia βρισκόταν στον χώρο και ξενάγησε προσωπικά τους επισκέπτες. Την έκθεση επισκέφθηκε και η τραγουδίστρια Kovacs. Ο Bellia την φωτογράφισε αυθόρμητα στις πολυτελείς τουαλέτες του διπλανού Zonars.