Οι Σπέτσες έχουν βρει τον τρόπο να μας κρατούν κοντά τους μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου. Αφού… έκαψαν την Αρμάτα στις αρχές του Σεπτέμβρη, ετοιμάζονται τώρα να μας υποδεχθούν με δύο ξεχωριστές διοργανώσεις. Το επόμενο Σαββατοκύριακο (6-7 Οκτωβρίου) με το περίφημο Spetses Mini Μarathon (αγώνες κολύμβησης και τρεξίματος, στους οποίους έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο ένθετο «Τρέχω») και λίγες ημέρες μετά (19-21 Οκτωβρίου) με το Tweed Run.

Δεκάδες ενθουσιώδεις ποδηλάτες με κλασικά ποδήλατα θα ανακαλύψουν κάθε γωνιά του νησιού μέσα από μια ομαδική ποδηλατάδα εποχής που διοργανώνει το Poseidonion Grand Hotel. Η βόλτα με θέα τον Αργοσαρωνικό, το πικνίκ στη φύση παρέα με jazz ακούσματα, οι στάσεις για τσάι που θυμίζουν τη βρετανική εξοχή, τα καλλιστεία για την ανάδειξη της ωραιότερης εμφάνισης, το κυνήγι θησαυρού και οι αγώνες δεξιοτήτων είναι μερικές μόνο από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει στους συμμετέχοντες. Περισσότερα για το Tweed Run, το οποίο πραγματοποιείται και εφέτος με την ενεργό υποστήριξη του Ελληνικού Μουσείου Ποδηλάτου, θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση (www.poseidonion.com/el/The-Tweed-Run).

Αν πρόκειται να επισκεφτείτε για πρώτη φορά το νησί να ξέρετε πως η καρδιά του χτυπά στην Ντάπια, το λιμάνι του. Ανηφορίζοντας στα στενά σοκάκια θα φτάσετε στο σπίτι της Μπουμπουλίνας, ένα ιστορικό κτίριο το οποίο σήμερα λειτουργεί ως μουσείο που ταξιδεύει τον επισκέπτη στον χρόνο. Από τα ομορφότερα του νησιού είναι και το αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη, το οποίο επίσης λειτουργεί ως μουσείο. Απολαύστε έναν χαλαρό περίπατο προς το Παλιό Λιμάνι, τη συνοικία Καστέλι ή τον όρμο Κουνουπίτσας. Και αν επιθυμείτε κάτι πιο ξεκούραστο και ρομαντικό, τότε επιλέξτε μια περιήγηση με τις παραδοσιακές άμαξες.