Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times, ινδοί αξιωματούχοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν την αγορά ρωσικού πετρελαίου, παρά τις πιέσεις που ασκεί η αμερικανική κυβέρνηση και την απειλή κυρώσεων από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, η Ινδία θεωρεί στρατηγικής σημασίας τη διατήρηση των ενεργειακών της επιλογών ανοιχτών, ώστε να διασφαλίσει την επάρκεια και τη σταθερότητα στις παραδόσεις πετρελαίου.
Το αμερικανικό κλίμα έντασης γύρω από τις ενεργειακές συναλλαγές με τη Ρωσία φαίνεται να μην αποθαρρύνει την ινδική πλευρά, η οποία, παρά τους διπλωματικούς κλυδωνισμούς, εξακολουθεί να προτάσσει τις εθνικές της ανάγκες σε υδρογονάνθρακες.
Διευκρινίσεις και αβεβαιότητα για την αξιοπιστία της πληροφορίας
Ωστόσο, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τόνισε πως δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιώσει αυτόνομα την εν λόγω είδηση, επισημαίνοντας την ανάγκη για περαιτέρω διερεύνηση και διασταύρωση πληροφοριών σχετικά με την αληθοφάνειά της.
- «Μια νύχτα μόνο»: Σκληρές αλήθειες και τραύματα του παρελθόντος – Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια
- Καρυστιανού: «Ένα κίνημα πολιτών θα φέρει τη λύση στην Ελλάδα» – «Δεν θα συνεργαστούμε με το σημερινό πολιτικό σύστημα»
- Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας – Γερμανίας: «Πεισματική βλακεία», ο απεσταλμένος Πούτιν καταφέρθηκε εναντίον του Μερτς







