Δύο ανήλικα άτομα συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου (25/5) από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, για απόπειρα ληστείας στην ευρύτερη περιοχή του Καματερού.

Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί, ηλικίας δεκαεπτά και δεκατριών ετών, επιχείρησαν να ληστέψουν δύο συνομηλίκους τους, που εκείνη την ώρα κάθονταν ανυποψίαστοι επάνω σε σταθμευμένη μηχανή. Τότε, οι δύο κατηγορούμενοι προσέγγισαν τους νεαρούς με σκοπό να τους αποσπάσουν προσωπικά τους αντικείμενα αλλά και τα χρήματά τους, χρησιμοποιώντας έντονη σωματική βία.

Τους έπιασαν «επ’ αυτοφόρω»

Μετά το συμβάν και σε άσχημη κατάσταση, οι ανήλικοι ειδοποίησαν την αστυνομία και έτσι -για καλή τους τύχη- τα στελέχη της ΟΠΚΕ, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν για περιπολία στην περιοχή, εντόπισαν τον δεκαεπτάχρονο και τον δεκατριάχρονο και τους συνέλαβαν.

Στο τμήμα επιβεβαιώθηκε πως οι δύο ανήλικοι ήταν οι δράστες της επίθεσης σε βάρος των συνομηλίκων τους

Λίγο αργότερα, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καματερού, όπου τα δυο θύματα τους αναγνώρισαν ως δράστες της σωματικής επίθεσης σε βάρος τους. Οι δύο ημεδαποί, στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Αποκρουστικά τα στοιχεία για τη βία των ανηλίκων

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία για το φαινόμενο της βίας μεταξύ ανηλίκων κατά το πρώτο τετράμηνο του 2024 είναι παραπάνω από ανησυχητικά.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, σε αυτό το χρονικό διάστημα συνελήφθησαν 290 ανήλικοι για πρόκληση σωματικής βλάβης, 2 για ανθρωποκτονία και 432 για κλοπές. Δεκάδες είναι, ακόμη, οι συλλήψεις ανηλίκων και για διαρρήξεις, ναρκωτικά, ακόμα και βιασμούς.