Θύματα θα μπορούσε να προκαλέσει ο φάκελος με τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφθασε στα χέρια της προέδρου Εφετών στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος φαίνεται να απεστάλη προ 10ημέρου όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες.

Ο φάκελος έφτασε με αλληλογραφία και παραδόθηκε στο γραφείο της προέδρου εφετών που ήταν η παραλήπτρια του, στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου. Υποτιθέμενος αποστολέας ήταν η «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Μόλις σήμερα, γύρω στις 2 μ.μ., ο φάκελος έπεσε στα χέρια της και πληροφορίες αναφέρουν ότι η ίδια αρχικά υπέθεσε πως περιέχει ένα ημερολόγιο. Το περιεχόμενό του όμως κίνησε υποψίες στην παραλήπτρια και συμβουλευόμενη άτομο του οικείου περιβάλλοντος της, το παρέδωσε προς διερεύνηση.

Ο ύποπτος φάκελος εξετάστηκε από το μηχάνημα ΧRAY και επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε μηχανισμό με εκρηκτική ύλη, και συγκεκριμένα ζελατοδυναμίτιδα, ικανό να προκαλέσει θύματα.

Άμεσα παρενέβησαν αστυνομικοί του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ. (ΤΕΕΜ) που εξουδετέρωσαν την βόμβα, αποτρέποντας τυχόν θύματα από την έκρηξή της.

Ερευνούν τη διαδρομή του φακέλου

Τις έρευνες για τον παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό φάκελο, που απεστάλη στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και εξουδετερώθηκε, ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική. Ερευνώνται η συνδεσμολογία του, ο αποστολέας του όπως επίσης και η διαδρομή μέχρι να φτάσει ο φάκελος στα δικαστήρια.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Θεσσαλονίκης.