Η τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου είναι γκρίζα, αρκετά κρύα, μελαγχολική. Ο πρώτος μήνας του χρόνου, και σε αυτό συμφωνούν οι περισσότεροι, κυλάει αργά, πολύ αργά σε σχέση με τους άλλους. Οι δείκτες του ρολογιού μοιάζουν να έχουν κολλήσει στο καντράν, τα τηλέφωνα δεν κουδουνίζουν συχνά, οι έξοδοι είναι λιγότερες.

Ολοι περιμένουν τον Φεβρουάριο με την «κατακόκκινη» γιορτή των ερωτευμένων, τις Απόκριες, τα Καρναβάλια με τα εκτυφλωτικά χρώματα, τις δυνατές μουσικές, τους χορούς. Οι πρώτες εικόνες έφθασαν από το Ρίο, τη Βενετία αλλά και την Πάτρα, σκορπίζοντας χαρά, κέφι, αισιοδοξία. Οι ωραιότερες για εμένα εικόνες είναι αυτές από την Πόλη των Δόγηδων, με τις κεντημένες φορεσιές και τις περίτεχνες μάσκες που σε γυρίζουν σε άλλες, μαγικές εποχές.

Ο χρόνος λοιπόν αρχίζει από αύριο, με την είσοδο του Φεβρουαρίου να «τρέχει» πιο γρήγορα, η φύση γίνεται πιο όμορφη, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Κοιτάζω τους δείκτες των ρολογιών της νέας, εξαιρετικής συλλογής Swatch. Η καινούργια κολεξιόν φέρει τον τίτλο «Swatch Power of Nature». Πρόκειται για ρολόγια που ολοκληρώνουν τέλεια κάθε gorpcore outfit και είναι εμπνευσμένα από εντυπωσιακά, φυσικά στοιχεία όπως τα επιβλητικά παγόβουνα, οι γοητευτικοί καταρράκτες και οι αμμόλοφοι της απέραντης ερήμου. Η πρώτη συλλογή κυκλοφόρησε και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Τα τέσσερα πρώτα μοντέλα είναι εδώ και αναμένονται τα άλλα τέσσερα σε Bioceramic στις 7 Μαρτίου.

Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν λίγο μετά τις οκτώ και ανηφορίζουμε στη δημοφιλή γκαλερί Citronne στο Κολωνάκι. Εκεί λοιπόν πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της θεματικής έκθεσης «Μεθοριακότητα – Αθήνα». Οι καλλιτέχνες είναι οι ταλαντούχοι Γιώργος Γιατρομανωλάκης, Μαρίνα Παπαδάκη, Ναταλία Παπαδοπούλου, Μάρω Φασουλή. Πολύς κόσμος, πάρα πολλά κολακευτικά σχόλια και η γκαλερίστρια Τατιάνα Σπινάρη χαμογελούσε πανευτυχής. Η έκθεση στη Citronne (Πατριάρχου Ιωακείμ 19) θα διαρκέσει έως και τις 2 Μαρτίου…