To Σύνδρομο του Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ) είναι γνωστό και ως σπαστική κολίτιδα και αποτελεί μια λειτουργική διαταραχή του εντέρου που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ατόμων που την εμφανίζουν.

Αφορά  1 στους 5 Έλληνες

Η συχνότητα εμφάνισης του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου διαφέρει από χώρα σε χώρα. Παγκοσμίως κυμαίνεται σε ποσοστό 11%, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη πιο υψηλά με ποσοστό  περίπου στο 20%. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός, ότι η πιθανότητα εμφάνισης της σπαστικής κολίτιδας σε ηλικία κάτω των 50 ετών είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι ακόμη πιο αυξημένο στις γυναίκες σε αναλογία 2:1 σε σχέση με τους άντρες.

Αιτίες & Συμπτώματα

Παρόλο που δεν είναι απειλητική για τη ζωή, η συγκεκριμένη πάθηση έχει αρκετά ενοχλητικά συμπτώματα, όπως είναι ο κοιλιακός πόνος και η δυσφορία, η διάρροια ή/και  η δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα (μετεωρισμός).

Τα αίτια που προκαλούν την σπαστική κολίτιδα δεν είναι ακόμη εξακριβωμένα για αυτό και διάγνωσή της γίνεται μετά από αποκλεισμό άλλων οργανικών παθήσεων. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι βασικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των συμπτωμάτων όπως είναι:

  1. Το αυξημένο άγχος και στρες.
  2. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες ή τροφών που προκαλούν αυξημένη παραγωγή αερίων.
  3. Η αλλαγή στη σύσταση της χλωρίδας του εντέρου που συνοδεύεται από διαταραχή της διαπερατότητας στο εντερικό τοίχωμα, καθιστώντας το πιο ευάλωτο σε παθογόνα και τοξίνες.

Τέλος, έχει παρατηρηθεί, πως ένα μεγάλο ποσοστό (περίπου 20%) των ασθενών με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου εμφανίζουν τα συμπτώματά του μετά από περιστατικά οξείας γαστρεντερίτιδας, ιογενούς ή μικροβιακής. Το γεγονός αυτό χαρακτηρίζεται ως «Μεταλοιμώδες Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου» και προκαλείται από την αλλαγή στη σύσταση της χλωρίδας του εντέρου

Επειδή η σπαστική κολίτιδα δεν έχει μόνο ένα σύμπτωμα… almora PLUS® NormoboWELL

H ELPEN διαθέτει στην ελληνική αγορά το ιατροτεχνολογικό προϊόν (class IIb), almora PLUS® NormoboWELL. Το almora PLUS® NormoboWELL έχει τεκμηριωμένο μηχανισμό δράσης για την αντιμετώπιση των πολλαπλών συμπτωμάτων του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου, γνωστό και ως σπαστική κολίτιδα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Η ειδικά μελετημένη σύνθεση του almora PLUS® NormoboWELL περιλαμβάνει τα παρακάτω συστατικά:

  1. Αλόη Βέρα, συστατικό που είναι πλούσιο σε πολυσακχαρίτες. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και πρωταγωνιστεί στη δημιουργία μιας προστατευτικής μεμβράνης στο βλεννογόνο του εντέρου.
  2. Αλθαία, συστατικό που έχει μαλακτικές & καταπραϋντικές ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε πολυσακχαρίτες και συμβάλλει στη δημιουργία μιας προστατευτικής μεμβράνης στην επιφάνεια του εντέρου.
  3. Ζεόλιθος, συστατικό με αντιφλεγμονώδη, αποτοξινωτική και αντιοξειδωτική δράση στο έντερο, το οποίο έχει την ιδιότητα να απορροφά τα εντερικά αέρια και να αποβάλλει τις τοξίνες χάρη στην πορώδη δομή του.
  4. Χαμομήλι, συστατικό πλούσιο σε φλαβονοειδή με καταπραϋντική και σπασμολυτική δράση.
  5. Θερμικά επεξεργασμένα Προβιοτικά, τα οποία βελτιώνουν την εντερική μικροχλωρίδα. Το προβιοτικό είδος L.plantarum ανακουφίζει από τα συμπτώματα του ΣΕΕ, που σχετίζονται με κοιλιακό πόνο και μετεωρισμό.

Διατίθεται στα φαρμακεία σε συσκευασία των 30 δισκίων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.almoraplus.gr