Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «πολύ δύσκολη», όμως ορισμένοι στόχοι έχουν επιτευχθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Είναι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια σπάνια παραδοχή από τη Μόσχα των δυσκολιών -αν μη τι άλλο σε στρατιωτικό επίπεδο- της εισβολής στην Ουκρανία που βρίσκεται στους 15 μήνες χωρίς ακόμη να έχει επιτύχει τους στόχους που είχε θέση εξαρχής.

Ο Πεσκόφ είπε στο ρωσικό πρακτορείο ότι η Μόσχα ενεργεί με αργό ρυθμό στην Ουκρανία επειδή «είναι μια στρατιωτική επιχείρηση, όχι πόλεμος».

Υποστήριξε ακόμη ότι η Ρωσία έχει καταφέρει να προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στη στρατιωτική μηχανή της Ουκρανίας και «αυτή η δουλειά θα συνεχιστεί».

Μεγάλες οι απώλειες στην Μπαχμούτ – Αποχώρησε ρωσική μηχανοκίνητη ταξιαρχία

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του προκάλεσαν σοβαρές ζημιές – χωρίς να την καταστρέψουν – στην 72η ρωσική αυτόνομη μηχανοκίνητη ταξιαρχία κοντά στο Μπαχμούτ, τονίζοντας ότι η πόλη αυτή στην ανατολική Ουκρανία παραμένει ο κύριος στόχος της Μόσχας.

Ο Σέρχι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος των ουκρανικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ότι η κατάσταση παραμένει «δύσκολη» στο Μπαχμούτ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Μόσχα αναγκάζεται ολοένα και περισσότερο να χρησιμοποιεί δυνάμεις του τακτικού της στρατού λόγω του μεγάλου αριθμού απωλειών στις τάξεις της παραστρατιωτικής οργάνωσης-εταιρείας Βάγκνερ. Ο επικεφαλής αυτής, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, του οποίου η ομάδα αυτή μισθοφόρων μάχεται στην πόλη, δήλωσε χθες ότι η ταξιαρχία αυτή εγκατέλειψε τις θέσεις της.

«Δυστυχώς δεν έχουμε καταστρέψει ακόμη ολόκληρη τη (ρωσική) ταξιαρχία, δύο λόχοι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές εκεί», είπε ο Τσερεβάτι σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

«Η κατάσταση (σ.σ. στο Μπαχμούτ) παραμένει δύσκολη γιατί για τον εχθρό, παρά τον λευκό θόρυβο που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Πριγκόζιν, το Μπαχμούτ είναι (ακόμη) ο βασικός προσανατολισμός επίθεσης, ο κύριος πολυπόθητος στόχος», συμπλήρωσε.