Την Πέμπτη το πρωί απολογείται στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα), αδίκημα που συνδέεται με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Σήμερα ενώπιον της ανώτατης δικαστικής λειτουργού απολογήθηκε επί τέσσερις ώρες ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος.

Η απολογία του επιχειρηματία, ο οποίος έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο μαζί με τον δικηγόρο του – βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο, θα συνεχιστεί και αύριο οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Ο επιχειρηματίας, με μηνυτήρια αναφορά του οποίου είχε ξεκινήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκε από τις δικαστικές αρχές με την ιδιότητα του κατηγορουμένου και επέμεινε σε όσα από την αρχή είχε καταγγείλει εξεταζόμενος ως μάρτυρας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας κατέθεσε υπόμνημα περιγράφοντας αναλυτικά τις θέσεις του και φέρεται να είπε πως γνώριζε από την αρχή ότι θα καταστεί κατηγορούμενος λόγω των αποκαλύψεων του, αλλά το έκανε για να αποκαταστήσει το όνομα και την υπόληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα καταγγείλει με την αναφορά του ο Χρ. Καλογρίτσας είχε κάνει λόγο για εικονική συναλλαγή τους με λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας στην αναφορά του απέδιδε στον Νίκο Παππά ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».