Ο περιφερειάρχης Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες, σε χθεσινή σύσκεψη με Δημάρχους της Περιφέρειας άκουσε πολλούς να ζητούν να παραμείνουν κλειστά αύριο τα σχολεία λόγω των πολικών θερμοκρασιών που σύμφωνα με τις προβλέψεις θα επικρατούν.

Σχεδόν έχει «κλειδώσει» η απόφαση αλλά ας περιμένουμε καλύτερα την επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας. Η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων, αναμένεται να ληφθεί όχι μόνο εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και της χιονόπτωσης που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα και με τον παγετό σε κάποιες περιοχές της Αττικής, αλλά και επειδή λόγω των μέτρων για την πανδημία, οι σχολικές αίθουσες παραμένουν με ανοικτά τα παράθυρα και όπως καταλαβαίνει κανείς δεν αποκλείεται οι θερμοκρασίες εντός των αιθουσών να γράφουν το μείον πριν από τον αριθμό.

Σαφώς η μαθητεία όταν το θερμόμετρο γράφει -, και τα παιδιά να πρέπει να παραμένουν χωρίς κίνηση στα θρανία είναι επίπονη διαδικασία.

Αν ο καιρός δεν βελτιωθεί τις λίγες επόμενες ώρες όπως δεν προβλέπεται να γίνει σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής το μεσημέρι της Κυριακής όπως προανήγγειλε, απλά θα επιβεβαιώσει τις δικές μας πληροφορίες για κλείσιμο των σχολικών μονάδων τουλάχιστον για αύριο Δευτέρα.