Μπορεί από το 2021 να απουσιάζουν τα περιβόητα «ιπτάμενα αυτοκίνητα», τουλάχιστον όμως η ηλεκτροκίνηση έχει επιτέλους απογειωθεί, επιτρέποντας στον πλανήτη να ελπίζει ότι επιτέλους θα πάρει μια ανάσα από τις εκπομπές άνθρακα. Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πλέον αποκτήσει και ένα εκτεταμένο δίκτυο ταχυφορτιστών, το incharge, με πολλαπλά σημεία ταχείας επαναφόρτισης και μια σειρά από δυνατότητες που δίνουν τον έλεγχο της κατάστασης στους οδηγούς, φέρνει επίσημα την επόμενη μέρα για την ηλεκτροκίνηση στη χώρα.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα της έμπρακτης επένδυσης της nrg στην ηλεκτροκίνηση, που στόχο έχουν την προσφορά ενός συνόλου λύσεων στον έλληνα οδηγό ηλεκτρικού ή plug-in hybrid οχήματος. Σταδιακά, το δίκτυο incharge της nrg, που είναι ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα, πρόκειται να συμπληρωθεί με ακόμη περισσότερους σταθμούς σε αυτοκινητόδρομους και αστικά κέντρα, με DC και AC φορτιστές.

Μια γνωριμία με το incharge είναι, λοιπόν, επιβεβλημένη. Να τι πρέπει να γνωρίζετε οπωσδήποτε για το εκτεταμένο δίκτυο ταχυφορτιστών και με ποιον τρόπο θα το αξιοποιήσετε αποτελεσματικά.

Θα το βρείτε στον δρόμο σας

Πλέον το ηλεκτρικό σας όχημα μπορεί να σας μεταφέρει από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη. Το incharge δεν διαθέτει μόνο πολλαπλούς σταθμούς φόρτισης – τριάντα σε όλη τη χώρα– αλλά είναι και τοποθετημένοι έτσι ώστε να τους βρίσκετε μπροστά σας. Κυριολεκτικά. Σε συνεργασία με τα πρατήρια AVIN και Shell του Ομίλου Motor Oil, εικοσιδύο ταχυφορτιστές έχουν τοποθετηθεί σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων ΣΕΑ, σε σημεία-κλειδιά που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου.

Καθένας από τους φορτιστές του δικτύου incharge, που ανήκουν στον πλέον προηγμένους σε όλη την Ευρώπη, είναι ικανός να φορτίσει ένα ηλεκτρικό όχημα έως και κατά 80% της δυναμικότητάς του μέσα σε μισή ώρα. Έτσι, ακόμη και τα ταξίδια μας μπορούν να αποκτήσουν ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.

Δείτε εδώ το χάρτη των διαδρομών του incharge για το επόμενο ηλεκτροκίνητο ταξίδι σας!

Είναι στα χέρια σας

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα, χάρη σε ένα app που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να δίνει στους οδηγούς τον πλήρη έλεγχο της φόρτισης του ηλεκτρικού ή plug-in hybrid αυτοκινήτου τους. Η εφαρμογή incharge, που είναι διαθέσιμη τόσο σε app για το κινητό για Android και iOS, όσο και με τη μορφή διαδικτυακής πλατφόρμας, επιτρέπει στον οδηγό να:

  • βρει ένα σημείο φόρτισης που τον εξυπηρετεί
  • επιλέξει το είδος φόρτισης που επιθυμεί
  • παρακολουθήσει την πορεία της φόρτισής του
  • δει το ιστορικό των φορτίσεών του
  • ολοκληρώσει την πληρωμή του
  • εξυπηρετηθεί άμεσα 24/7

Φόρτιση από σπίτι

Παρόλο που τα ταξίδια αποτελούσαν τον βασικότερο ενδοιασμό των οδηγών απέναντι στην ηλεκτροκίνηση, η αλήθεια είναι πως για τους περισσότερους αποτελούν την εξαίρεση. Για τις καθημερινές μας διαδρομές κατά κανόνα δεν περνούν από την Εθνική Οδό, όμως αρχίζουν και τελειώνουν σε ένα σημείο που μπορεί να μετατραπεί σε ιδανικό σταθμό φόρτισης: στο σπίτι μας.

Το πρόγραμμα incharge HOME δίνει στους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν ταχυφορτιστή στην κατοικία τους και τους εξασφαλίζει ανταγωνιστικές χρεώσεις ενέργειας για τη φόρτισή τους. Πέραν της εξοικονόμησης χρημάτων, το πρόγραμμα εξασφαλίζει και παράλληλα οφέλη όπως η δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για τη φόρτιση ηλεκτροκίνητου ή plug-in hybrid υβριδικού αυτοκινήτου στο σπίτι για έναν ολόκληρο χρόνο, δωρεάν συνδρομή nrg green, μηδενική εγγύηση με πάγια εντολή και πολλαπλάσιους πόντους στο allSmart.

Μια προσιτή και αποτελεσματική λύση για κάθε κατοικία, είναι ο οικιακός φορτιστής της nrg. Εκτός από τη χαμηλή τιμή του, είναι εύχρηστος και κατάλληλος για γρήγορη φόρτιση, ενώ είναι εύκολος στην τοποθέτηση και έχει μικρές διαστάσεις, για να προσαρμόζεται στις ανάγκες μας.

Λύσεις επαγγελματικού επιπέδου

Για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εγκαταστήσουν φορτιστές στον χώρο τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους, η nrg έχει δημιουργήσει το incharge BUSINESS. Το πρόγραμμα αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη λύση φόρτισης για κάθε επιχείρηση, καθώς έχει προβλέψει για κάθε βήμα, από την παροχή και εγκατάσταση του φορτιστή, έως την δωρεάν προσφορά της προηγμένης διαχείρισης και προβολής της υπηρεσίας incharge.

Ταυτόχρονα, η nrg διαθέτει στους πελάτες της έξυπνους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων με εξαιρετικά προνόμια. Οι AC και DC φορτιστές της nrg αποτελούν τεχνολογικές λύσεις υψηλής αξιοπιστίας για εύχρηστη και ταχεία φόρτιση, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των χρηστών στα δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης.

Συγκεκριμένα, μέσω του incharge BUSINESS, οι επιχειρήσεις λαμβάνουν:

  • Αυτοψία εγκατάστασης
  • Προμήθεια σταθμών φόρτισης
  • Υπηρεσίες Operation & Maintenance
  • Προβολή στο δίκτυο incharge

Μάθετε περισσότερα για το incharge στο nrgincharge.gr ή καλώντας στο 218 881 8102