«Σφίγγα» ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο τι θα γίνει με τον ανασχηματισμό και κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν και ρωτήθηκε απέφυγε να δώσει σαφείς απαντήσεις.

«Η ανάγκη, η έκταση, το βάθος, και το αποτύπωμα και ο χαρακτήρας της αναδιάταξης του στελεχικού δυναμικού της κυβέρνησης είναι κάτι που αφορά τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την πλήρη αίσθηση της εικόνας, γνωρίζει την πλήρη εικόνα και αυτός έχει όχι μόνο το συνταγματικό προνόμιο του πρωθυπουργού αλλά και την ευθύνη έναντι των πολιτών να παίρνει τις αποφάσεις εκείνες για να πηγαίνουμε την πατρίδα μπροστά. Αυτό έγινε μέχρι σήμερα αυτό θα γίνει και τώρα» τόνισε ο κ. Οικονόμου στο ερώτημα αν έχει έρθει η ώρα του ανασχηματισμού.

Στο ερώτημα αν η συνεδρίαση του αυριανού υπουργικού συμβουλίου στις 11 το πρωί θα γίνει με την ίδια σύνθεση των υπουργών, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε:

«Σε οτιδήποτε σχετίζεται με τον ανασχηματισμό δεν έχω να προσθέσω τίποτα (σ.σ. σε σχέση με την προηγούμενη απάντηση). Ότι και να πω δεν θα σας κάνει σοφότερους και θα αποδυναμώσει την προηγούμενη απάντηση, δεν έχω να προσθέσω κάτι».