Μια μικρή ανακούφιση, έχει προσφέρει στους γονείς των θυμάτων του διπλού φονικού στη Μακρινίτσα, η απόφαση του δικαστηρίου, να τους αναθέσει την οριστική επιμέλεια και τη γονική μέριμνα του παιδιού της αδικοχαμένης κόρης τους.

Η  28χρονη Κωνσταντίνα και ο 30χρονος Γιώργος Τσάπας, χάθηκαν μπροστά στα μάτια των γονιών τους, όταν ο 32χρονος εν διαστάσει σύζυγός της άτυχης γυναίκας τους δολοφόνησε μέσα στο σπίτι τους.

Το Πρωτοδικείο του Βόλου έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως ανηλίκων, προκειμένου το μόλις δυόμισι ετών αγοράκι που έμεινε ορφανό να μεγαλώσει πια με τη γιαγιά και τον παππού του.

Όπως γράφει το thenewspaper, οι γονείς της Κωνσταντίνας και του Γιώργου έχουν κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου το παιδί να αλλάξει επίθετο και να λάβει αυτό της οικογένειας Τσάπα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της 5ης Απριλίου, η 28χρονη Κωνσταντίνα και ο αδερφός της Γιώργος 30 ετών, έπεφταν νεκροί από το μαχαίρι του συζύγου της νεαρής γυναίκας, ο οποίος προφυλακίστηκε στην Ψυχιατρική Κλινική των Φυλακών Κορυδαλλού.

Η νεαρή γυναίκα, είχε μεταβεί στο σπίτι της οικογένειάς της στη Μακρινίτσα, όπου βρίσκονταν ο αδελφός της.

Στο σπίτι πήγε κάποια στιγμή ο σύζυγος της γυναίκας, με τον οποίο ήταν σε διάσταση, που – άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες και ποιους λόγους – διαπληκτίστηκε με την σύζυγό του και τον αδελφό της.

Η μία κουβέντα έφερε την άλλη, με τον 32χρονο να αρπάζει ένα μαχαίρι και να απειλεί τον Γιώργο και την Κωνσταντίνα. Η 28χρονη, σύμφωνα με τον αστυνομικό που έφτασε στο σημείο τηλεφώνησε στο «100» ζητώντας βοήθεια από την Αστυνομία.

«Βοήθεια, σώστε με. Έχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει τη τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας» φώναζε λίγα λεπτά πριν τις 19:40 το βράδυ της Δευτέρας (5/4) η γυναίκα που σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή.

Αμέσως, ο αστυνομικός του Α.Τ. Βορείου Πηλίου παίρνει το περιπολικό και κατευθύνεται στη Μακρινίτσα. Παρότι η απόσταση δεν είναι μεγάλη, αργεί να φτάσει καθώς μπροστά του προπορεύεται ένα φορτηγό, που τον καθυστερεί.

Τα λεπτά αυτά φαίνεται πως ήταν καθοριστικά για την εξέλιξη της τραγωδίας. Ο 32χρονος επιτέθηκε στα δύο αδέλφια με μανία, καταφέρνοντάς τους μαχαιριές στο σώμα και μάλιστα σε ζωτικά όργανα.