Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη, με αφορμή τα εμβόλια, τα μονοκλωνικά αντισώματα και τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτηρίζει τον Παύλο Πολάκη «εκπρόσωπο των εναντίον του εμβολιασμού», τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ανέχεται «για να πάρει τις ψήφους όλων αυτών».

Αφορμή δεν ήταν μόνο οι δηλώσεις και οι αναρτήσεις αλλά και η ομιλία, προχθές στη Βουλή, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας για τα εμβόλια που «κυκλοφορεί» τις τελευταίες ώρες στα social media.

Σημειώνεται επίσης πως σε μία από τις φωτογραφίες που έχει κοινοποιήσει ο κ. Γεωργιάδης στο Twitter του απεικονίζεται σχόλιο του Παύλου Πολάκη σε ερώτηση πολίτη για το εάν έχει κάνει το εμβόλιο να λέει πως ο ίδιος θα αποφασίσει μετά τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο.

«Ο εκπρόσωπος των εναντίον του εμβολιασμού κ. Πολάκης συνεχώς αναφέρεται στα μονοκλωνικά αντισώματα και στην δήθεν Συνωμοσία μας να τα στερήσουμε προς χάριν του κέρδους κάποιων εταιριών. Ψεύδος, συκοφαντία και συνωμοσία. Ο Τσίπρας τον ανέχεται για να πάρει τις ψήφους όλων αυτών», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο κ. Πολάκης έχει δηλώσει ότι είναι ενεργός χειρουργός και ότι χειρουργεί κανονικά. Επίσης δήλωσε ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο ακόμη. Αυτό πέραν όλων των άλλων είναι και σοβαρό ιατρικό ζήτημα την ώρα που το κόμμα του δέχεται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού», έγραψε επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σκέρτσος: Αρνητής του εμβολιασμού ο Πολάκης

Αιχμές από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ για την παραδοχή του πρώην αν. υπουργού Υγείας ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

«Ας σταθούμε λίγο κι ας σκεφθούμε πως θα πήγαινε η εθνική εμβολιαστική εκστρατεία αν στη θέση του Υπουργού Υγείας είχαμε έναν αρνητή του εμβολιασμού κατά της COVID», ανέφερε ο κ. Σκέρτσος, παίρνοντας σειρά στην κριτική, μετά και τις αιχμές που είχε αφήσει νωρίτερα ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Κυρίτσης «αδειάζει» Πολάκη

Την αντίθεσή του με τα όσα έχει υποστηρίξει ο Παύλος Πολάκης για τα εμβόλια τις τελευταίες ώρες, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία, με τα νοσοκομεία και την πανδημία, τον ΣΥΡΙΖΑ τον εκπροσωπεί ο Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος τομεάρχης.

«Δεν έχω ακούσει τη δήλωση γιατί χθες όλοι ασχολιόμασταν – και καλά κάναμε – με το εργασιακό νομοσχέδιο – αλλά μπορώ να σας πω από θέσης και αρχής ότι τον ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία, με τα νοσοκομεία και την πανδημία, τον εκπροσωπεί ο Ανδρέας Ξανθός. Ο κύριος Πολάκης υποθέτω ότι μίλησε ως γιατρός εντατικολόγος. Εξέφρασε μία άποψη, εγώ δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη, αλλά ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κυρίτσης.

Τι είπε ο Πολάκης στη Βουλή

Αργά το βράδυ της Τρίτης, στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας στη Βουλή.

«Την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανέναν. Πέρυσι τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, έκανα και αντιγριππικό και αντι-πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο, για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει μια δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα, ως καπνιστής. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια», είπε ο κ. Πολάκης από τη Βουλή και πρόσθεσε: «εδώ δεν θα ξεχάσουμε όλη την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, στα εμβόλια ενώ σας φωνάζουμε από πέρυσι για κάποια πράγματα και επειδή η εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σας κρατάει φανάρι. Γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «Ρωτάω ιατρικά και να μου απαντήσουν ιατρικά και επιστημονικά πριν με καταδικάσει, όπως ζητάει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, ο κ. Τσίπρας. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι είναι τιο πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, 8-9 μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα; Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο εμβόλιο που δόθηκε; Είναι 3,5 ή 5 χρόνια το επόμενο; Γιατί έγινε αυτό; Υπήρξε ποτέ άλλοτε εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία; Το αντιγριππικό ξέρουμε ότι είναι για ένα χρόνο. Το αντιπνευμονιοκοκκικό είναι εφ΄όρου ζωής, ένα άλλο είναι για 5 χρόνια. Του κορωνοϊού, πείτε μου, για πόσο είναι;».

Ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να καλύψει την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας με τους 12.500 νεκρούς, εκ των οποίων οι 8.500 πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Ο βουλευτής ανέφερε επίσης ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα που έχει ζητήσει από τον Νοέμβριο μειώνουν κατά 70% έως 90% τη βαριά νόσηση στους ευπαθείς.

«Σε αυτά να απαντήσει η ΝΔ. Σε αυτά να απαντήσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Δεν θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε από την ιατρική επιστήμη, επειδή κάποιοι στήριξαν το αφήγημά τους στην κονόμα κάποιων εταιρειών», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.