Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Αδρακτάς, ο άνθρωπος που επινόησε και υλοποίησε το Εnfield 8000, το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο αυτοκινήτου που κατασκευαζόταν στη χώρα μας στην αρχή της δεκαετίας του 1970, και θεωρείται παγκοσμίως το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπήκε σε παραγωγή.

Απόφοιτος του MIT, δούλεψε για τη NASA και έγινε ο «μπαμπάς» του Εnfield 8000 του 2θέσιου μικρού αυτοκινήτου, με χώρο αποσκευών πίσω από την πλάτη των επιβατών. Το σχήμα του είχε μια ιδιαίτερη αεροδυναμική.

Το αυτοκίνητο αυτό είχε την τιμητική του, δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκδήλωση στο Γκάζι τον περασμένο Ιούνιο, που έγινε για την Πράσινη Συμφωνία και την Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης μεταξύ υπουργείων και φορέων.

Την είδηση του θανάτου του Έλληνα μηχανικού έκανε γνωστή ο Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών που έγραψε σε ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook: «Πριν λίγο διάστημα έφυγε αθόρυβα από κοντά μας ένα σπουδαίο ελληνικό μυαλό. Ο Κωνσταντίνος Αδρακτάς, ο εφευρέτης μεταξύ άλλων του πρώτου σύγχρονου ηλεκτρικού αυτοκινήτου Enfield το 1972 (κάποτε ίσως εξιστορίσω το πως τα οικονομικά συμφέροντα το έθαψαν). Ο εκλιπών υπήρξε φίλος του πατέρα μου, στη συνέχεια δικός μου και γείτονας μου στο Λονδίνο τα φοιτητικά μου χρόνια. Είχαμε μια εξαιρετική σχέση συμπάθειας και εκτίμησης. Απόφοιτος του MIT στην αστρονομία και αστροναυτική δούλεψε για τη NASA και προσωπικά τον αξιολογώ ως τον άνθρωπο με το υψηλότερο IQ που έχω γνωρίσει. Καλή ανάπαυση…».