Μετά την κίτρινη κάρτα συνήθως ακολουθεί η κόκκινη! Μπορεί ο «αψύς Σφακιανός» Παύλος Πολάκης να μην ήταν στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία, ωστόσο το «φάντασμά» του πλανιόταν πάνω από την αίθουσα της Ολομέλειας. Επειδή όμως όλα έχουν στην πολιτική τη σημασία τους, αξίζει τον κόπο να καταγραφούν τα εξής: Πρώτον, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων αποφασίζουν ποιοι βουλευτές τους συμμετέχουν στις συνεδριάσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει η Βουλή. Το ότι ο κ. Πολάκης δεν ήταν μεταξύ αυτών που επελέγησαν προφανώς κάτι λέει. Δεύτερον, ίσως ακριβώς για αυτόν τον λόγο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να κάνει αισθητή την… απουσία του διά της επιθετικής ανάρτησής του κατά του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα την ώρα που η συνεδρίαση βρισκόταν σε εξέλιξη – τον κατηγόρησε ως «ψεύτη» σχετικά με το πόσες κλίνες είναι λειτουργικές στη ΜΕΘ που κατασκευάστηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με δωρεά της Βουλής. Τρίτον, ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι ο κ. Πολάκης «κάνει λάθη» (για «κίτρινη κάρτα» έκαναν κάποιοι λόγο), σπεύδοντας ωστόσο να προσθέσει ότι μαζί με τον άλλοτε υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό έχουν να επιδείξουν θετικό έργο για τη δουλειά που έγινε επί των ημερών τους.

Τέταρτον, τα καμώματα του κ. Πολάκη έφεραν για άλλη μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του σε δύσκολη θέση και τον κατέστησαν στόχο της επίθεσης του Πρωθυπουργού. Πέμπτον, σε όλα αυτά προστέθηκε το νέο «σόου» του κ. Πολάκη στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» όπου πήγε αυτοβούλως για να κάνει αυτοψία και δηλώσεις άνευ μάσκας.

Ομως μετά από αυτόν ακολούθησε η (θεσμική) επίσκεψη στη ΜΕΘ του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου και της γραμματέως της ΚΟ του κόμματος Ολγας Γεροβασίλη. Είναι αυτοί που είχαν καλέσει τον βουλευτή Χανίων προ ημερών σε «απολογία» προς… συμμόρφωσή του, ενώ είναι φανερό ότι τους δουλεύει ψιλό γαζί. Πάντως κάποιοι Συριζαίοι δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους για τους διαρκείς «πονοκεφάλους» που προκαλεί με τη στάση του ο ανεξέλεγκτος «σύντροφός» τους.

Πηγή: Βηματοδότης