Την ώρα που συνεχίζονται αμείωτες οι αντιδράσεις αποτροπιασμού σε όλη τη χώρα για την τραμπούκικη επίθεση και διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί τη Δευτέρα τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Ηδη οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της πρωτοφανούς επίθεσης, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας. Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη, επικήρυξε τους δράστες με το ποσό των 100.000 ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ

Σημειώνεται πάντως ότι η προκήρυξη των δραστών, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν έδειξε αντίστοιχη ευαισθησία ή αντανακλαστικά και δεν επικήρυξε επίσης τον υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, «Χρυσή Αυγή» που παραμένει άφαντος μετά την καταδίκη του από το δικαστήριο σε πολυετή φυλάκιση.

Ομάδα 15 ατόμων

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δραστών, κινούνται με άκρα μυστικότητα και επικεντρώνονται σε μια ομάδα 15  ατόμων, που είχαν ενεργό ρόλο σε υπό κατάληψη  κτήρια που εκκένωσε η αστυνομία. Τον δημόσιο προπηλακισμό του πρύτανη καταδίκασε όλο το πολιτικό φάσμα.

Με ανάρτηση της στο twitter, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζει ότι η επίθεση στον Δημήτρη Μπουραντώνη, προσβάλλει κάθε δημοκρατικό πολίτη.