Μετά την ανακοίνωση της οριστικής καταδίκης των Χρυσαυγιτών, ανοίγει ο δρόμος για να οδηγηθούν στη φυλακή. Το ποια θα είναι αυτή θα οριστεί το επόμενο διάστημα. Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, αρμόδια για τις ελληνικές φυλακές, Σοφία Νικολάου, σε ανάρτησή της αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ότι 38 στελέχη της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθούν στις φυλακές αναφέρει:

«Σήμερα είναι ημέρα δικαίωσης για τα θύματα της Χρυσής Αυγής, ημέρα νίκης της Δημοκρατίας κατά των φασιστών. Οι δικαστές αποφάσισαν, οι καταδικασθέντες Χρυσαυγίτες θα οδηγηθούν στη φυλακή για να εκτίσουν την ποινή τους.

Η δίκη ολοκληρώθηκε και το λόγο έχει ο εισαγγελέας Εφετών Αθήνας ο οποίος θα εκδώσει τα εντάλματα σύλληψης και θα επιλέξει το Κατάστημα Κράτησης για τους καταδικασθέντες.

Εμείς, ως Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, έχουμε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία ώστε να έχουν την προσήκουσα αντιμετώπιση εντός των Καταστημάτων Κράτησης που θα οδηγηθούν.

Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τον κάθε ένα ξεχωριστά και θα εφαρμοστούν όλοι οι κανόνες που προβλέπονται για ειδικούς κρατούμενους, όπως τα καταδικασθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Κύριο μέλημά μας είναι να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία όποιας φυλακής επιλεγεί».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από