Συναγερμός έχει σημάνει στην περιοχή του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, καθώς τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι σε μεγάλο εργοστάσιο βρέθηκαν θετική στον κοροναϊό, με τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την Τρίτη, εργαζόμενος που ήταν εμπύρετος, έκανε το τεστ και βρέθηκε θετικός, ενώ μέχρι στιγμής και όπως δήλωσε στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, θετικοί είναι – χωρίς συμπτώματα – άλλοι τρεις εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον κ. Ταχματζίδη, η συγκεκριμένη εταιρεία έκλεισε προσωρινά προκειμένου να γίνει απολύμανση, ενώ η διαδικασία της ιχνηλάτησης είναι ακόμη σε εξέλιξη και οι εργαζόμενοι αναμένεται να υποβληθούν όλοι σε τεστ.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, εργοστάσιο κατασκευής κτηνιατρικού εξοπλισμού, βρίσκεται έξω από την πόλη του Λαγκαδά και απασχολεί σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 100 άτομα.

Όπως είπε ο δήμαρχος, είναι τα πρώτα «ομαδικά» κρούσματα στην περιοχή, με τον Λαγκαδά μέχρι στιγμής να έχει ανταποκριθεί με επιτυχία στα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κοροναϊού.