Η ώρα της κρίσης για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έφτασε καθώς σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου σχετικά με την αναγνώριση ελαφρυντικών και εν συνεχεία θα γνωστοποιηθούν οι ποινές.

Η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί οπότε, εκτός απροόπτου , η κ. Λεπενιώτη θα αναγνώσει την κρίση του δικαστηρίου για το αν συντρέχουν λόγοι για την αναγνώριση ελαφρυντικών και σε ποιους εκ των κατηγορουμένων της εγκληματικής οργάνωσης.

Με τη γνωστοποίηση από το δικαστήριο της κομβικής σημασίας απόφασης του για τα ελαφρυντικά, θα γίνει και αντιληπτό το πλαίσιο των ποινών που θα επιβληθούν στα πρωτοπαλίκαρα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Οι κατηγορίες και οι ποινές

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο έχει κρίνει ενόχους 57 κατηγορούμενους, με επτά να έχουν κηρυχθεί ένοχοι για πλημμελήματα. Από τους υπόλοιπους 50, επτά πρώην βουλευτές, κρίθηκαν ως ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 43 μέλη της.

Στους 43 καταδικασθέντες για ένταξη περιλαμβάνονται και οι καταδικασθέντες για τα κακουργήματα που αφορούν την δολοφονία Φύσσα και την επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, αλλά και ένας από την ομάδα που είχε επιτεθεί σε στελέχη του ΠΑΜΕ, υπόθεση που μετατράπηκε σε πλημμέλημα.

Το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη.

Οι ποινές αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά μειώνονται σε 1-5 για τα μέλη και 2-8 για τους διευθυντές. Για τους καταδικασθέντες που αντιμετωπίζουν κατηγορία για την ανθρωποκτονία Φύσσα -εκτός του Γιώργου Ρουπακιά- και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων οι ποινές που προβλέπονται φθάνουν τα 10 έτη χωρίς ελαφρυντικό.

Ο δράστης της δολοφονίας του μουσικού είναι αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια κάθειρξη αν δεν του αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Η διαδικασία

Με τη γνωστοποίηση από το δικαστήριο της κομβικής σημασίας απόφασης του για τα ελαφρυντικά, θα γίνει και αντιληπτό το πλαίσιο των ποινών που θα επιβληθούν.

Το δικαστήριο  δεν είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίσει ελαφρυντικά αν κρίνει ότι η προσωπικότητα, τα εγκλήματα και η μορφή της δράσης των καταδικασθέντων αποτελούν στοιχεία επικινδυνότητας.

Κάτι τέτοιο, εκτιμάται από πολλούς νομικούς ότι δεν είναι απίθανο στην περίπτωση των επτά καταδικασθέντων για την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι σύμφωνα με την απόφαση έχουν διαρκή δράση από το 2008 έως και το 2013.

Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση της Εισαγγελέας επί των ποινών και αμέσως μετά ακολουθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έξω από το Εφετείο

Η ανακοίνωση του δικαστηρίου επί των ελαφρυντικών και εν συνεχεία επί των ποινών που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες, έχει σημάνει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ανακοινωθεί μία σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Εφετείου Αθηνών.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τις 5:00 η κυκλοφορία των οχημάτων, στις εξής οδούς:

– Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

– Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Προκαλεί ο Λαγός λίγο πριν την ανακοίνωση των ποινών

Ο Γιάννης Λαγός ο οποίος όλο το τελευταίο διάστημα κρυβόταν στην ασφάλεια των Βρυξελλών, αποφάσισε να προκαλέσει για μία ακόμη δείχνοντας σε όλους ότι παραμένει φασίστας μέχρι το τέλος.

Με το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών να εύχονται να βρεθεί στη φυλακή μαζί με τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους του στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ο Γιάννης Λαγός κάλεσε τους υποστηρικτές του σε συγκέντρωση την Δευτέρα έξω από το Εφετείο.

Ευτυχώς η αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν άμεση καθώς του απογόρευσε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης επικαλούμενη σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια.

Το πραγματικό πρόσωπο των μελών της εγκληματικής οργάνωσης

Λίγες ώρες απομένουν για την ανακοίνωση των ποινών στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, τα μέλη της οποία έδρασαν για πολλά χρόνια με σχέδιο πραγματοποιώντας δολοφονικές επιθέσεις.

Ο αμετανόητος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος το χέρι του οποίου είναι βαμμένο με αίμα, επιχείρησε να υλοποιήσει πάση θυσία το νεοναζιστικό του όραμα.

Τώρα, επιχειρεί να λάβει ελαφρυντικά χρησιμοποιώντας γελοίες δικαιολογίες, όπως ότι είναι οικογενειάρχης που τιμούσε τον Κολοκοτρώνη, τον Πατριάρχη Γρηγόριο και το… Ναυτικό.

«Τιμούσε τον Κολοκοτρώνη, τον Πατριάρχη Γρηγόριο, το Ναυτικό» υποστήριξε η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Παρότι σήμερα φαίνεται απαλλαγμένος από την ψευδαίσθηση πως πάντα θα καταφέρνει να εγκληματεί ατιμώρητος σε βάρος της Δημοκρατίας, η δράση και τα έργα του… δεν ξεγράφονται.

Το… κατατρεγμένο πρωτοπαλίκαρο

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου και δεύτερος στην ιεραρχία της εγκληματικής οργάνωσης, επιχειρεί να μπει στον ρόλο ενός κατατρετρεγμένου και αρνητικά προβεβλημένου.

Ισχυρίζεται μάλιστα πως λοιδορήθηκε και προπηλακίστηκε όσο κανένας. Κανένας όμως δεν ξεχνά.

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης λοιδορήθηκε και προπηλακίστηκε όσο κανένας» υποστήριξε η υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη.

Ψάχνει «τρύπα» ελαφρυντικών

Ο νεοναζί ευρωβουλευτής που πρωτοστάτησε σε πλήθος εγκληματικών δράσεων χωρίς ενδοιασμούς, όταν ανοίγει η κάμερα δηλώνει αμετανόητος.

Στο δικαστήριο όμως δια του συνηγόρου του ζητά ελαφρυντικά προκειμένου να γλιτώσει τη φυλακή. Ισχυρίζεται ότι έχει κάνει πολιτικό έργο. Ένα έργο που κάποιος μπορεί να το χαρακτηρίσει περίεργο ή γραφικό… αλλά είναι έργο.

«Έχει πολιτικό έργο. Κάποιος μπορεί να το θεωρήσει γραφικό ή περίεργο αλλά είναι έργο» τόνισαν οι συνήγοροι του Γιάννη Λαγού.

Το έργο του Γιάννη Λαγού έχει αποκαλυφθεί. Και είναι εγκληματικό.

Ό,τι κινείται σφάζεται

«Θα φύγει από εδώ πέρα μία ομάδα, 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο, από όλα, και θα καθαρίσουμε την Παναγίτσα. Δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Τίποτα! Ό,τι κινείται, σφάζεται» ήταν οι εντολές του Γ. Λαγού προς τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Χρήστος Παππάς, ο περήφανος ναζιστής, που παρέστησε τον γενναίο αγωνιστή και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την αποκατάσταση της δημοκρατίας ως πραξικόπημα, τώρα βλέπει τον εαυτό του ως τον ίδιον τον ιό του Θεού.

Δια του συνηγόρου του δηλώνει ότι επιχειρήθηκε αντίστοιχο bullying στη Δικαιοσύνη με αυτό στη δίκη του Χριστού, με το «άρον άρον σταύρωσον αυτόν».

«Επιχειρήθηκε αντίστοιχο bullying στη Δικαιοσύνη με αυτό στη δίκη του Χριστού, με το “άρον άρον σταύρωσον αυτόν”» ανέφερε η υπεράσπιση του Χρήστου Παππά.

Μπορεί ο Παππάς να φτάνει στο σημείο αυτοχαρακτηρίζεται Θεάνθρωπος για να γλιτώσει τη φυλακή, αλλά η δράση του μόνον την αγάπη των Γραφών δεν θυμίζει.

Ο  αγρότης και το πραξικόπημα

Η άλλοτε κεφαλή των ταγμάτων εφόδου που εξαπέλυε επιθέσεις και τρομοκρατούσε αδύναμους, μικροπωλητές πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθεί τώρα να προβάλλει το προσωπείο του ανθρώπου του μόχθου, του ταπεινού αγρότη, του καλού παιδιού.

Δια της υπεράσπισής του, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης δηλώνει ο πλέον συμπαθής άνθρωπος που έχει παντρευτεί δύο ολόκληρες φορές μετανάστριες.

«Αποτελεί τον πλέον συμπαθή. Έχει παντρευτεί δύο φορές και τις δύο με μετανάστριες» υποστήριξαν οι συνήγοροί του.

Ωστόσο η μνήμη δεν είναι τόσο κοντή όσο πιστεύει. Είναι ίδιος άνθρωπος τον Ιούνιο το 2018 κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Η εγκληματική οργάνωση αποκαλύφθηκε και σφραγίστηκε με την ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης. Η αντίστροφη μέτρηση για την ώρα των ποινών φτάνει στο τέλος της.