Συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της ελληνοτουρκικής έντασης μετά και την παραίτηση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού Αλέξανδρου Διακόπουλου, του οποίου οι δηλώσεις για έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου.

Οι διευκρινιστικές δηλώσεις του κ. Διακόπουλου δεν στάθηκαν ικανές να σβήσουν τη φωτιά που είχε ανάψει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που από την αρχή σήκωσε ψηλά το θέμα, μιλά τώρα για «εξαναγκαστική παραίτηση» Διακόπουλου. «Ο λόγος είναι απλός: είπε την αλήθεια και αποκάλυψε τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη για τις δήθεν «ανύπαρκτες έρευνες» του Oruc Reis. Μια αλήθεια που ανατρέπει την κουτοπόνηρη κυβερνητική προπαγάνδα» τονίζει η αξιωματική Αντιπολίτευση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Υπό τον τίτλο «Ο κ. Διακόπουλος παραιτήθηκε γιατί αποκάλυψε τα ψέματα Μητσοτάκη για τις έρευνες του Oruc Reis» η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, Αντιναύαρχος ε.α. και σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από το «επιτελικό» κράτος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο λόγος είναι απλός: είπε την αλήθεια και αποκάλυψε τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη για τις δήθεν «ανύπαρκτες έρευνες» του Oruc Reis. Μια αλήθεια που ανατρέπει την κουτοπόνηρη κυβερνητική προπαγάνδα, η οποία συνεχίζει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της για την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης για πολλοστή φορά, ακόμα και σε πολύ κρίσιμα εθνικά θέματα, πορεύεται με φτηνούς επικοινωνιακούς όρους, μήπως και περισώσει το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει».