Ανευθυνότητα αποδίδει το ΚΙΝΑΛ στον Αλέξανδρο Διακόπουλο για τις διευκρινιστικές του δηλώσεις όπου αναδιπλώνεται από τις αρχικές του αναφορές για την πραγματοποίηση ερευνών του Oruc Reis και το «μαρκάρισμα» της περιοχής που έχει ορίσει η παράνομη τουρκική Navtex.

Επιβεβαιώνει ο Μητσοτάκης τον Διακόπουλο;

Παράλληλα ο ΚΙΝΑΛ επιτίθεται με σφοδρότητα κατά της κυβέρνησης και ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν επιβεβαιώνει τις αρχικές δηλώσεις Διακόπουλου που συνιστούν έμπρακτη αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού, κ. Διακόπουλος, μας πληροφόρησε σήμερα ότι το «Oruc Reis έχει κάνει έρευνες, έχει μαρκάρει την περιοχή του, έχει κάνει έμπρακτη αμφισβήτηση» των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ρωτάμε όμως τον κ. Μητσοτάκη: επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις του συμβούλου του; Εάν ναι, τότε γιατί παραπλανούσε επί τόσες ημέρες τον ελληνικό λαό; Έχει συνειδητοποιήσει ο Πρωθυπουργός ότι το «να μη κοροϊδευόμαστε» του συμβούλου, απευθύνεται στον ίδιον και στις επικοινωνιακές τακτικές του; Περιμένουμε απαντήσεις.

Προκύπτουν ευθύνες

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και προκύπτουν ευθύνες. Επισημαίνουμε ότι αφού ο κ. σύμβουλος αρέσκεται σε παραλληλισμούς με σκύλους, καλό θα είναι να εξηγήσει στον κ. Μητσοτάκη την ρήση «μπάτε σκύλοι αλέστε».

Υ.Γ: Η απέλπιδα προσπάθεια του κ. Διακόπουλου να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, αποδεικνύει πλήρη ανευθυνότητα».