Με 67 εκατομμύρια ευρώ ο ΕΛΓΑ εξοφλεί 57.056 αγρότες για οφειλές αποζημιώσεων που τους οφείλονται από το 2019.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, κατόπιν συνεννόησης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, υλοποιεί τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για εξόφληση του 35% των οφειλόμενων αποζημιώσεων για το έτος 2019 στους παραγωγούς.

Η πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη και το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται περίπου στα 67 εκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση επισπεύδεται η καταβολή των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς, η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους και «διασφαλίζεται η απαραίτητη ρευστότητα των αγροτών προκειμένου να συνεχίσουν το, πολύτιμο για την ελληνική οικονομία, παραγωγικό τους έργο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι προαναφερόμενοι 57.056 δικαιούχοι είχαν εισπράξει στη διάρκεια ενός έτους το 65% των αποζημιώσεων που τους οφείλονταν για το 2019.