Πολύνεκρη τραγωδία σημειώθηκε, το βράδυ της Παρασκευής, στην Ινδία μετά από συντριβή αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο αεροδρόμιο της πόλης Καλικούτ. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται σε 16, ωστόσο ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί.

Το αεροσκάφος της εταιρείας Air India Express, το οποίο μετέφερε συνολικά 191 επιβάτες και πλήρωμα, ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και κόπηκε στα δύο, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση των σωστικών συνεργείων, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να απεγκλωβίζουν τους επιβαίνοντες από το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται τοπικό αξιωματούχο, τουλάχιστον 16 άτομα έχουν πεθάνει από τη συντριβή.

Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν εκκενώσει το αεροσκάφος Boeing 737, με τουλάχιστον 35 από αυτούς να μεταφέρονται στο νοσοκομείο τραυματισμένοι, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Κόπηκε στα δύο

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας είπε ότι το αεροπλάνο ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης και έπεσε σε κοιλάδα, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο. Το ευτύχημα πάντως ήταν πως δεν εκδηλώθηκε πυρκαγιά κατά τη στιγμή της προσγείωσης.

Εικόνες που μεταδίδουν τα ινδικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ότι το αεροσκάφος έχει κοπεί σε δύο κομμάτια, με διασώστες να αναζητούν ανθρώπους μέσα στα συντρίμμια.

«Έδωσα εντολή στην Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών να φτάσει στο σημείο το συντομότερο και να συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Σημειώνεται πως η πτήση είχε οργανωθεί από την κυβέρνηση της Ινδίας για τον επαναπατρισμό Ινδών πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του νέου κοροναϊού.