Στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας μπαίνει το προσεχές φθινόπωρο η Forthnet, επιδιώκοντας να προσφέρει συνολική κάλυψη των αναγκών της ελληνικής οικογένειας και παράλληλα να ενισχύσει την στρατηγική αξία της εταιρίας.

Προκειμένου να γίνει δυνατή η είσοδος της Nova στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικός πάροχος, χρειάστηκε η διοίκηση της Forthnet να προσφύγει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινιών και Ταχυδρομείων για διαιτησία τον Οκτώβριο του 2016 λόγω των απαιτήσεων στις τιμές χονδρικής που πρότειναν οι πάροχοι δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Μετά από διαδικασίες που διήρκησαν περισσότερα από δύο χρόνια, η ΕΕΤΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωμοδότησαν τελικά θετικά υπέρ της Forthnet. Έτσι, ξεκίνησε ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με αποτέλεσμα να υπογραφεί τη σχετική σύμβαση τον Ιούνιο του 2019.

Μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία της ενεργοποίησής του, το Nova Mobile όπως θα ονομάζεται η νέα υπηρεσία, ξεκινάει δοκιμαστικές κλήσεις στην κινητή τηλεφωνία από την ερχόμενη εβδομάδα. Οι πρώτοι χρήστες που θα δοκιμάσουν τον νέο πάροχο θα είναι εργαζόμενοι, συνεργάτες κι επιλεγμένοι συνδρομητές της Forthnet που θα εφοδιαστούν με Nova Mobile για να τεστάρουν τις δυνατότητές του.