Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας, όσο οι αρχές προχωρούν τις έρευνες σχετικά με την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 16 Ιουνίου, θα απολογηθεί η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση.

Οι Αρχές προχώρησαν σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, με αποτέλεσμα να έχουν στην κατοχή τους, τις κλήσεις της κατηγορούμενης για την αποτρόπαια πράξη σε βάρος της άτυχης 34χρονης.

Ωστόσο, με εντολή του ανακριτή, θα συνεχιστεί η διερεύνηση του κινητού της.

Πλέον, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα προσπαθήσουν να ξεκλειδώσουν τόσο το κινητό της τηλέφωνο, όσο και φορητούς υπολογιστές που είχε στην κατοχή της, αναζητώντας φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα ή ακόμα και αναζητήσεις της στο διαδίκτυο που μπορεί να σχετίζονται με την επίθεση.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ ήδη από το ιστορικό του κινητού της κατηγορουμένης προκύπτει προσπάθεια αναζήτησης  περούκας, ωστόσο εξακολουθεί να ελέγχεται και πως έφθασε στα χέρια της το βιτριόλι, παρότι φαίνεται να αγοράστηκε μέσω διαδικτύου έναντι πολύ χαμηλού ποσού.

Κάμερα «έπιασε» την 35χρονη χωρίς μεταμφίεση

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο ήρθε στο «φως», όπου η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση, φαίνεται χωρίς μεταμφίεση.

Στο βίντεο που έφερε στο φως το Star, η γυναίκα εμφανίζεται στη λεωφόρο Συγγρού στις 9:08 και φεύγει από το σημείο στις 9:18.

Η 35χρονη εκείνη την ημέρα εμφανίζεται σχεδόν με τα ίδια ρούχα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης, αλλά χωρίς την περούκα. Στις 19 Μάϊου και ώρα 9:00 το πρωί στη λεωφόρο Συγγρού η γυναίκα «συλλαμβάνεται» από κάμερα ασφαλείας ξενοδοχείου.

Στην αρχή κινείται στον δρόμο, στη συνέχεια, όμως, αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν κάμερες, ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και κοιτά χαμηλά. Προχωρά με γρήγορο βηματισμό και παράλληλα προσπαθεί να δείχνει ήρεμη. Κατευθύνεται στον τηλεφωνικό θάλαμο που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω και από εκεί καλεί το ταξί και δίνει ραντεβού στη Θησέως που βρίσκεται ο στόχος της.

Δεύτερο προφίλ στο Facebook είχε η 35χρονη

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν η 35χρονη κατηγορούμενη διατηρούσε και δεύτερο προφίλ στο Facebook με το ίδιο ακριβώς όνομα που επικαλέστηκε όταν κάλεσε στην εταιρία ραδιοταξί.

Η 35χρονη με το πραγματικό της προφίλ παρουσίαζε μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή. Από αυτό το προφίλ έκανε like στις φωτογραφίες της Ιωάννας. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Star, είχε και ένα δεύτερο προφίλ με το ψευδώνυμο «Κωνσταντίνα Χ».

Αυτός ο λογαριασμός δεν εμφανίζεται στο προφίλ της Ιωάννας, ενώ δεν υπάρχει ούτε like αλλά ούτε σχόλιο. Μέσα από αυτό το προφίλ φαίνεται να παρακολουθούσε κυρίως τον σύντροφό της. Το ψευδώνυμο δεν ήταν καθόλου άγνωστο στους άνδρες της Ασφάλειας που χειρίστηκαν την υπόθεση. Με το ίδιο ακριβώς ψευδώνυμο, η κατηγορούμενη είχε καλέσει ταξί.

Από τον Ιανουάριο σχεδίαζε την επίθεση η 35χρονη

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, υπάρχουν καταγεγραμμένες ύποπτες κινήσεις μυστηριώδους γυναίκας στις 22, στις 24 Ιανουαρίου και στις 27 Ιανουαρίου. «Στις 22 Ιανουαρίου στις 22:00 εκείνο το βράδυ μπήκε ο γιος μου τρομαγμένος στο σπίτι επιστρέφοντας από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών και μου είπε τρομαγμένος ότι, μπροστά από την πολυκατοικία, κρυβόταν ένα άτομο, το οποίο φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο και το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με κασκόλ».

«Επίσης, μου είπε ότι το ίδιο άτομο βρισκόταν στο ίδιο σημείο και στις 19:45 της ίδια μέρας όταν έφευγε για το φροντιστήριο. Αμέσως βγήκα στο μπαλκόνι και είδα αυτό το άτομο να έχει περάσει μέσα από την πρασιά της εισόδου της πολυκατοικίας, κρατώντας αναμμένο φακό στο χέρι και το ρώτησα αυστηρά «Ψάχνετε κάτι;». Τότε έφυγε με ταχύ βήμα προς την οδό Χρ. Σμύρνης» ανέφερε η μάρτυρας.

Όπως υποστηρίζει «μετά από δύο ημέρες, πάλι ήρθε ο γιος μου και μου είπε ότι ήταν κάτω το ίδιο άτομο. Μέχρι να βγω στο μπαλκόνι είχε εξαφανιστεί».

«Στις 27/1/2020, περί τις 20:30, ενώ βρισκόμουν εκτός της οικίας μου, με κάλεσε ο σύζυγός μου και μου είπε ότι είδε από το μπαλκόνι μας, το ίδιο άτομο να περπατά επί της οδού Πλάτωνος, από την οδό Θερμοπυλών μέχρι την οδό Κοραή κρατώντας στο χέρι μια πλαστική σακούλα στο χέρι, η οποία της έμοιαζε σαν νοσοκομειακός ορός. Επίσης μου είπε ότι από τη σωματοδομή, κατάλαβε ότι πρόκειται για γυναίκα. Να επισημάνω ότι ανάμεσα σε αυτή τη διαδρομή βρίσκεται η πολυκατοικία που διαμένει η παθούσα» πρόσθεσε.