Το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάκαμψη της χώρας αλλά και τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, σε μία χρονική συγκυρία όπου η χώρα προσπαθεί να επανέλθει σταδιακά στην κανονικότητα παρουσιάζει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  στη Βουλή.

«Καμία κρίσιμη ανάγκη δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δημοκρατική ευαισθησία και την υποχρέωση της κυβέρνησης να λογοδοτεί», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή.

Η Βουλή συνεχίζει να λειτουργεί, επεσήμανε και απηύθυνε έκκληση να σταματήσει στη δημόσια αντιπαράθεση αυτή τη συζήτηση για τον τρόπο που λειτούργησε το κοινοβούλιο τους τελευταίους μήνες.

Τόνισε ότι η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι και θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της.

Τους τελευταίους 2 μήνες η κυβέρνηση προστάτεψε την υγεία των ελλήνων πολιτών. Δαπανήσαμε συνειδητά πολλούς πόρους προκειμένου καταρχάς να υπερασπιστούμε το υπέρτατο αγαθό, αυτό της υγείας των πολιτών, είπε και πρόσθεσε οτι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων όπως αυτός έχει εξαγγελθεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Την επιτυχία που είχαμε δεν την πιστώνεται η κυβέρνηση, αλλά συνολικά ο ελληνικός λαός», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας που ήταν η υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας, λέγοντας ότι άλλες χώρες δεν τα κατάφεραν.

«Η κρίση αυτή θέτει σε κίνδυνο ταυτόχρονα όλα όσα συγκροτούν τη φύση και την υπόσταση του ανθρώπου. Η απειλή αυτή αφορά τους πάντες, όλες τις χώρες, δεν κάνει κανένα κοινωνικό διαχωρισμό και η πηγή της παραμένει αόρατη», είπε και τόνισε ότι η κυβέρνηση  είναι ο θεματοφύλακας της κοινωνικής συνοχής.

Η επιτυχία στην αντιμετώπιση  της υγειονομικής κρίσης θα είναι και το διαβατήριο για την ανάταξη που θα ακολουθήσει, είπε και αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Η υγεία των πολιτών θα αποτελούν την κοινή μας πυξίδα.

Αναφερόμενος στο θέμα της αναστολής των συμβάσεων είπε οτι η  Ελλάδα ήταν η πρώτη και μόνη χώρα που απαγόρευσε τις απολύσεις  ενώ πρόσθεσε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές καλύπτονται από το κράτος, αλλά και τα ενοίκια μειώνονται για 40%, ενώ ισχύει γενική παράταση κάθε είδους καταβολής προς το δημόσιο.

«Ουδέποτε σημειώθηκαν ελλείψεις στα νοσοκομεία μας στον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό», τονίζοντας ότι δόθηκε ένα πραγματικός πόλεμος για τις προμήθειες και τον κερδίσαμε. ενώ αναφέρθηκε στις χορηγούς που υποστήριξαν την εθνική προσπάθεια στη μάχη κατά του κοροναϊού.

Ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτώντας εκ του ασφαλούς  ζητούσε να διατεθούν πολλά δισ. σε ένα φιλόδοξο σχέδιο που ποτέ δεν αποκάλυψε. Περιμένω την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα. Η αντιπολίτευση προτείνει «ξοδέψτε» χωρίς να λέει πότε και για ποιους.

Το λεφτόδεντρο μαράθηκε οριστικά το 20215, είπε και δεν πρόκειται να ξαναπετάξει φύλλα.

Επεσήμανε ότι η οικονομόα δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα, αλλά κατάφερε να στηρίξει τις επιχειρήσεις.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από