Η εικόνα του Αντρέα Μποτσέλι να τραγουδά μόνος στον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Ντουόμο έκανε το γύρο του κόσμου.

Την ημέρα που οι καθολικοί γιόρταζαν το Πάσχα ο διάσημος τενόρος δέχθηκε την πρόταση του δημάρχου του Μιλάνου και ερμήνευσε με συγκλονιστικό τρόπο κλασικούς ύμνους.

Η συναυλία-προσευχή μεταδόθηκε ζωντανά σε όλον τον κόσμο με πάνω από 3 εκατομμύρια να την παρακολουθούν, ενώ το βίντεο που ανέβηκε στο youtube έχουν ήδη δει 32 εκατομμύρια θεατές.

Η ερμηνεία του Μποτσέλι έδωσε ελπίδα στους Ιταλούς που έχουν «χτυπηθεί» ανελέητα από τον κοροναϊό, αλλά και στους χριστιανούς όλου του πλανήτη.

Τη πιο σημαντική στιγμή της χριστιανοσύνης, ένας σπουδαίους τενόρος, μια φωνή με θεϊκή διάσταση αποφασίζει να γεμίσει με μελωδίες έναν ναό που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν γεμάτος κόσμο.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην γειτονική Ιταλία για τον περιορισμό του κοροναϊού ανάγκασε χιλιάδες πιστούς σε όλη τη χώρα να γιορτάσουν το Πάσχα στο σπίτι τους.

Από εκεί είδαν τον Μοτσέλι να στέκεται αγέρωχος στο ναό και με τη συνοδεία μόνο του εκκλησιαστικού οργάνου να ερμηνεύει αναστάσιμους ύμνους.

Πριν ξεκινήσει η συναυλία-προσευχή βίντεο έδειχνε βουβές εικόνες από μέρη της Ιταλίας που έχουν πληγεί από τον φονικό ιό. Άδειες πόλεις που έχουν βιώσει το θάνατο και προσπαθούν να ονειρευτούν ξανά. Μπέργκαμο, Μπρέσια, Πάβια, Μπολόνια.

«Τη μέρα που γιορτάζουμε την πίστη μας σε μια ζωή που θριαμβεύει, είναι τιμή μου που μπόρεσα να απαντήσω αμέσως ναι στην πρόσκληση της πόλης και του Duomo του Μιλάνου. Πιστεύω στη δύναμη της κοινής προσευχής. Πιστεύω στο χριστιανικό Πάσχα, ένα παγκόσμιο σύμβολο αναγέννησης που όλοι -ανεξάρτητα από το αν είναι πιστοί ή όχι- χρειαζόμαστε αυτήν την ώρα» ανέφερε ο ίδιος.

«Το γενναίο, ενεργό Μιλάνο και ολόκληρη η Ιταλία, θα ξαναγίνουν ένα νικητήριο μοντέλο, μια μηχανή αναγέννησης στην οποία όλοι ελπίζουμε. Θα το βιώσουμε αυτό το μυστήριο της γέννησης και αναγέννησης απόψε, εδώ στο Duomo, γιορτάζοντας το Πάσχα» κατέληξε πριν αρχίσει να τραγουδάει.

Ο τενόρος, με εκ γενετής προβλήματα όρασης, και τυφλός από τα 12, επέλεξε αναστάσιμους ύμνους που λατρεύουν οι πιστοί σε όλο τον πλανήτη.

Από το «Panis Angelicus» του Σεζάρ Φρανκ και το «Ave Maria» του Γκουνό, σε διασκευή από τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, μέχρι και το «Sancta Maria», διασκευασμένο στο Ιντερμέτζο από την Καβαλερία Ρουστικάνα του Pitero Mascagni, και το «Domine Deus» του Τζοακίνο Ροσίνι.

Όλα αυτά ενώ ήταν μέσα στον ναό, γιατί για το τέλος φύλαξε το καλύτερο. Περπάτησε μέχρι έξω και με μοναδικό τρόπο ερμήνευσε το «Amazing Grace» του Τζον Νιούτον.