Η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Τι προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Δεν μπορούν να βγαίνουν οι υπουργοί και να λένε πράγματα που δεν έχουν νομοθετήσει, ή δεν εξηγούν τις πράξεις με τις οποίες θα έρθουν τα αποτελέσματα. Εχουμε καλέσει την κυβέρνηση, δεν γίνεται να καλείς τους πολίτες να μείνουν σπίτι και να υπάρχει ζήτημα προστασίας της πρώτης κατοικίας.

»Προτείνουμε να παραταθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Είχαμε συμφωνήσει στην διαπραγματευση ότι θα υπάρχει ένα συνολικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του χρέους και θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ρωτάμε τι θα γίνει.

»Και μετά με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάμεσα στους συστηματικούς κακοπληρωτές και τους ανθρώπους που δυσκολεύονται λόγω κρίσης.»

Αναφορικά με τις αποφάσεις του Eurogroup: «Η απόφαση δεν ήταν απλώς απογοητευτική. Θα δημιουργήσει τριγμούς, πιθανό να δημιουργήσει νέα κρίση. Αμοιβαιοποίηση του χρέους. Δεν έχει καταλάβει τίποτα η ηγεσία της Ε.Ε. από τα λάθη του παρελθόντος. Πολύ μεγάλα λάθη».