Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επιστροφή της χώρας σταδιακά στην κανονικότητα, αναφέρθηκε το πρωί μιλώντας στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι αν μείνουμε στο σπίτι έως και τον Απρίλιο, τον Μάιο θα μπορούμε να πάμε σε μία σταδιακή, μακρόσυρτη άρση των μέτρων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας της Ελλάδας, λέγοντας ότι η εικόνα είναι καλή αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.

«Μέχρι τις 27 του μήνα πρέπει να μείνουμε σπίτι και μετά μαζί με τους ειδικούς θα σχεδιάσουμε μέτρα ώστε να οδηγούν σε μία σταδιακή και μακρόσυρτη επαναφορά στην κανονικότητα» τόνισε.

Σημείωσε ότι για το ενδεχόμενο να υπάρξουν πιο αυστηρά μέτρα, τόνισε ότι υπήρξαν δύο σενάρια. Περιορισμό στον αριθμό μετακινήσεων και χρονικός περιορισμός στις εξόδους.

Όπως είπε, για την ώρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης προστίμων για τις άσκοπες μετακινήσεις χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Επανέλαβε ότι θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι στις εθνικές οδούς την περίοδο του Πάσχα.

Ερωτηθείς για τον Αύγουστο και το τι κατάσταση θα επικρατεί στη χώρα, είπε, ότι ο Αύγουστος είναι μακριά για να δούμε τι θα γίνει.

«Αυτό που εμείς κάνουμε τώρα, είναι να είμαστε σε συνεργασία με άλλες χώρες και Αρχές ώστε να δούμε πώς θα βγούμε από αυτή την κρίση».

Τι θα γίνει με τα σχολεία και τις πανελλαδικές

Αναφορικά με το θέμα που αφορά στα σχολεία, τόνισε πως η κυβέρνηση μαζί με τους ειδικούς είχαν λάβει νωρίς την απόφαση για κλείσιμο των σχολείων. Σχετικά με τις πανελλαδικές, σημείωσε ότι θα γίνουν οπωσδήποτε μέχρι το καλοκαίρι και όχι το Φθινόπωρο.

.