Στα γενέθλια συνηθίζεται να χαρίζουμε δώρα στον γενεθλιάζοντα… Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει 112 χρόνια ζωής και οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη αποφάσισαν να του προσφέρουν ένα όμορφο δώρο, έστω και μία μέρα νωρίτερα: την εμφατική νίκη με 2-0 επί του ΠΑΟΚ!

Συνολικά, όμως, ουδέποτε τέθηκε θέμα για τον νικητή. Ο Παναθηναϊκός υπερείχε σε κάθε τομέα, το ήθελε και το πίστευε, ήταν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, οπότε το 2-0 κρίνεται φυσιολογικό. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν μπορούσε. Έμοιαζε ανήμπορος και δεν είχε καμία από τις αρετές που τον διέκριναν πέρυσι.

Φυσικά, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Οι 25.000 θεατές μετέτρεψαν την νίκη του Τριφυλλιού σε πάρτι και έζησαν ένα βράδυ από τα παλιά… Ας ελπίσουμε αυτή η νύχτα μην αποτελέσει την εξαίρεση και να εξελιχθεί σε εφαλτήριο για ανάλογη συνέχεια…

Από το… μηδέν στη Θεσσαλονίκη

Ο κόσμος έχει δικαίωμα να απολαύσει τη νίκη επί του ΠΑΟΚ σε μία εξαιρετικά δύσκολη σεζόν. Οι παίκτες και οι προπονητές του Παναθηναϊκού δικαιούνται να πανηγυρίσουν απόψε. Όμως, από αύριο το πρωί κάθε είδους πανηγυρισμός πρέπει να πάψει. Χρόνος δεν υπάρχει για εορταστική ατμόσφαιρα. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει ξανά τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη υπό τελείως διαφορετικούς όρους.

Καταρχάς, είναι άλλη διοργάνωση. Το Κύπελλο έχει δύο ματς που θα κρίνουν την πρόκριση στα ημιτελικά. Στην Τούμπα θα παιχτεί το πρώτο και η δουλειά του Παναθηναϊκού είναι να πάρει σκορ που θα του επιτρέψει να προκριθεί στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, σε περίπου 10 μέρες.

Κατά δεύτερον, επειδή ο Παναθηναϊκός δεν έχει συνηθίσει στη διαχείριση σημαντικών νικών και σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών, επιβάλλεται να βρει τον τρόπο να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη σαν να μην έχει μεσολαβήσει η νίκη του ΟΑΚΑ. Λευκή πλάκα, που λέμε. Οι «πράσινοι» πρέπει να παίξουν με την ίδια νοοτροπία, με πάθος και να πατήσουν κάθε μέτρο του χλοοτάπητα.

Ο ΠΑΟΚ είναι ο πρωταθλητής, έχει μεγάλη ποιότητα και θέλει να αντιδράσει. Εάν μπορεί είναι άλλο ζήτημα, αφού στο «Σπύρος Λούης» έδειξε να μην έχει ενέργεια και ψυχικά αποθέματα. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν έχει το περιθώριο να εφησυχάσει. Απέχει πολύ από το να κερδίσει αυτή την πολυτέλεια…