Κυβερνοπόλεμος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους χάκερ.

Το χτύπημα» τούρκων χάκερ σε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες -ανάμεσα στις οποίες αυτή της ΕΥΠ, της ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου και του υπουργείου Οικονομικών- ακολούθησε ένα 24ωρο μετά η απάντηση των «Anonymous Greece», οι οποίοι επιτέθηκαν σε τουρκικές ιστοσελίδες.

Μάλιστα, προειδοποίησαν ότι «οι επιθέσεις μόλις άρχισαν».

«Έπεσαν» ελληνικές ιστοσελίδες

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής, όταν η τουρκική ομάδα χάκερ Anka Neferler «χτύπησε» ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες.

Η κυβερνοεπίθεση επιβεβαιώθηκε από την Αθήνα, ενώ τις επόμενες μέρες πρόκειται να εκπονηθεί σχέδιο την θωράκιση από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Η ιστοσελίδα του ελληνικού ΥΠΕΞ την ώρα της επίθεσης

Την υπόθεση για την επίθεση ερευνά η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ και άλλες υπηρεσίες, οι οποίες θα συγκεντρώνουν στοιχεία και θα αναλύσουν ηλεκτρονικά ίχνη για να διαπιστώσουν από πού εκπορεύτηκαν οι επιθέσεις.

«Πρόκειται για μια συντονισμένη επίθεση στις ιστοσελίδες ορισμένων δημοσίων φορέων. Είναι μια επίθεση η οποία αφορά πολλαπλή ταυτόχρονη πρόσβαση στις ιστοσελίδες αυτές» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Είναι από διάφορες προελεύσεις και για τον λόγο αυτό βρισκόμαστε στο στάδιο της έρευνας» εξήγησε.

Η ιστοσελίδα της ΕΥΠ την ώρα της επίθεσης

Στο μήνυμά τους στη σελίδα τους στο facebook, οι Τούρκοι χάκερ δείχνουν την ενόχλησή τους για την εμπλοκή της Ελλάδας στη Λιβύη.

Το μήνυμα αναφέρει: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει απειλήσει την Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο. Τώρα απειλεί και για τη διάσκεψη για τη Λιβύη. Η Ελλάδα άρχισε πάλι να έχει φαγούρα. Είπαμε να ξυθούμε κι εμείς λίγο! Μέχρι να το αποφασίσουμε εμείς, σύνδεση γιοκ! Ελλάδα, μαζέψου!».

Τα «αντίποινα» των Anonymous Greece

Ως απάντηση, το απόγευμα του Σαββάτου, οι «Anonymous Greece» έριξαν τουρκικές ιστοσελίδες.

Μεταξύ άλλων «χτύπησαν» την έκτακτη υπηρεσία ανάγκης (112), καθώς και υπηρεσίες της τουρκικής αστυνομίας, προειδοποιώντας μάλιστα ότι «οι επιθέσεις μόλις άρχισαν».

«Όπως χτύπησαν οι Τούρκοι χθες έτσι και εμείς μια μέρα μετά ως απάντηση. Να ενημερώσουμε ότι οι επιθέσεις μόλις άρχισαν. Για κάθε καινούρια χτυπήματα θα ανεβαίνει νέο άρθρο. Εμείς τώρα θα δείξουμε τι έχουμε χτυπήσει μέσα σε λίγες ώρες» αναφέρουν στο μήνυμά τους οι Anonymous Greece.

Η λίστα με τα sites που «χτύπησαν» είναι η ακόλουθη:

  • 112 Emergency Call number
  • Sabah Email Service
  • Hurriyer Email Service
  • 112 Emrgency Email Service
  • Turkish Police ( EGM ) Email Service
  • Saglik Email service
  • Ekonomi Email service
  • Enerji Email service
  • SIP-VOIP of Turkish Enerji
  • MIT Email service