Συγκλονίζει  η τραγωδία στο Ίλιον με το μικρό αγόρι μόλις 2,5 ετών που εγκλωβίστηκε στον αποθηκευτικό χώρο του κρεβατιού των γονιών του και έχασε τη ζωή του.

Ο πατέρας του μικρού παιδιού μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που έζησε ο ίδιος και η μητέρα του αγοριού.

«Χθες το πρωί έκανε η μαμά του δουλειές, γενική στο σπίτι. Έχουμε μια κρεβατοκάμαρα, εννοώ το κρεβάτι, εκ των οποίων είναι με μηχανισμό, με αποθηκευτικό χώρο.

Είχαμε ανοίξει όλο το στρώμα με το μηχανισμό όρθιο και ο μικρούλης ανακάλυψε αυτή την καβάντζα, αυτή την κρυψώνα.

«Κάναμε ότι μπορούσαμε αλλά ήταν αργά»

Ο πατέρας, όπως ο ίδιος λέει, είχε αφήσει σηκωμένο τον μηχανισμό προκειμένου να διευκολύνει τη μητέρα να τακτοποιήσει πράγματα στον αποθηκευτικό χώρο, αφού η ίδια είχε πρόβλημα με το χέρι της και δεν μπορούσε και εκείνος θα έφευγε νωρίς.

«Κατά τις 7-8 πέσαμε για ύπνο στο σαλόνι. Πήραμε μαζί τον μικρούλη, γιατί είδαμε τηλεόραση, θα μας έπαιρνε ο ύπνος» αναφέρει και όπως υποστηρίζει κάποια στιγμή, στη διάρκεια της νύχτας, το αγοράκι σηκώθηκε και πήγε να παίξει ξανά.

Όπως φαίνεται, τράβηξε ένα λουρί του μηχανισμού με αποτέλεσμα να κλείσει το κρεβάτι και το παιδί να παγιδευτεί. Οι γονείς αντιλήφθηκαν την τραγωδία, όταν η μητέρα σηκώθηκε στις πέντε το πρωί για να ταϊσει το μικρότερο παιδάκι της.

«Στις 5 η ώρα το πρωί, η μαμά του ξύπνησε για να δώσει γαλατάκι στο άλλο παιδάκι. Λοιπόν, κάνει ένα έτσι δίπλα της, δεν είναι το παιδάκι. Ψάχνει, σηκώθηκε, κάπου πήγε. Ψάχνει στο σπίτι. Δεν το βρίσκει το παιδάκι. Το κρεβάτι κλειστό. Λέει «τι είναι;» Μπήκε τώρα εδώ πέρα;». Το σηκώνει και το παιδάκι μου είναι από κάτω νεκρό. Του έκανα μαλάξεις, του έκανα το φιλί της ζωής, τίποτα».

Δείτε τι είπε One Channel 

Η καταγγελία για αμέλεια

Αναφερόμενος στην καταγγελία που έγινε τον Σεπτέμβριο στο Χαμόγελο του Παιδιού για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στο συγκεκριμένο σπίτι, υποστηρίζει ότι πρόκειται για κακοήθειες, επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι είχε γίνει έλεγχος από την Πρόνοια χωρίς να εντοπίσει κάτι.

Όπως λέει, η Πρόνοια έκανε έλεγχο στο σπίτι και δεν βρήκε τίποτα. Μάλιστα ισχυρίζεται ότι η κοινωνική λειτουργός που επισκέφτηκε το σπίτι του είπε χαρακτηριστικά: «Πες ότι το ραντεβού δεν έγινε ποτέ. Είναι καταγγελία που δεν έχει ισχύ».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγελία είχε γίνει από κάποια γειτόνισσα χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθούν τα όσα είχε καταγγείλει μετά από έλεγχο που είχε γίνει.

Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα

Στο μεταξύ ελεύθεροι με προφορική εντολή του δικαστικού λειτουργού παρέμειναν οι γονείς του μικρού αγοριού ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Σε κατάσταση σοκ οι δύο γονείς περιέγραψαν στους αστυνομικούς τι ακριβώς συνέβη στο σπίτι τους το βράδυ της Κυριακής και πώς βρήκαν το 2,5 ετών αγοράκι νεκρό μέσα στο μπαούλο του κρεβατιού.

Υποστήριξαν ότι αφού έκαναν γενική καθαριότητα στο σπίτι, νωρίς το βράδυ κάθισαν στον καναπέ μαζί με το μικρό αγόρι και εκεί αποκοιμήθηκαν.

Όταν ξύπνησε η μητέρα γύρω στις 5 τα ξημερώματα διαπίστωσε ότι το αγοράκι δεν ήταν δίπλα τους και άρχισε να το ψάχνει μέσα στο σπίτι.

Όταν πήγε στο υπνοδωμάτιο και είδε ότι ο αποθηκευτικός χώρος του κρεβατιού ήταν κλειστός ενώ τον είχε αφήσει ανοικτό έσπευσε να το ελέγξει.

Εκεί εντόπισε τον γιο της χωρίς τις αισθήσεις του και φώναξε τον σύντροφό της και αμέσως έσπευσαν στην κλινική.

Και οι δύο επεσήμαναν ότι έκαναν τα πάντα να το επαναφέρουν στην ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το χτύπημα στο κεφάλι

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το παιδάκι το παρέλαβαν οι γιατροί της κλινικής και διαπίστωσαν τον θάνατό του εντόπισαν και ένα χτύπημα στο κεφάλι. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι ο θάνατος ήταν ασφυκτικός ειδοποίησαν άμεσα στην αστυνομία.

Από όσα ισχυρίζονται οι γονείς εικάζεται ότι το τραύμα στο κεφάλι του παιδιού πιθανότατα να προήλθε από χτύπημα που δέχθηκε όταν έκλεισε ο μηχανισμός του αποθηκευτικού χώρου του κρεβατιού. Μάλιστα ίσως αυτό το χτύπημα να να άφησε αναίσθητο το μωρό και έτσι να μην αντέδρασε με το κλάμα του ώστε να κινητοποιηθούν οι γονείς του.

Όπως και να έχει τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν από τη νεκροψία νεκροτομή.