Όλοι λατρεύουμε το σεξ. Άλλοι όταν αυτό γίνεται στο πλαίσιο σχέσης, άλλοι όταν είναι χωρίς δέσμευση και περιστασιακό. Άλλοι προτιμούν και τα δύο. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι ωραίο και ειδικά η κορύφωση αυτού όταν έχουμε οργασμό. Το σίγουρο είναι πως κάθε στάση δεν έχει την ίδια αίσθηση με την άλλη.

Από πάνω

Η στάση αυτή είναι από τις πιο απλές και πιο συνηθισμένες. Ούτε η γυναίκα στηρίζει το βάρος της στα χέρια, ούτε ο άντρας όμως το ίδιο. Η εισχώρηση του πέους μέσα στον κόλπο είναι επαρκής καθώς το σώμα της γυναίκας στην ουσία στηρίζεται έμμεσα πάνω στο αντρικό μόριο. Έτσι η αίσθηση είναι ολική ενώ παράλληλα μπορεί να ασχοληθεί κάποιος από τους δύο με την κλειτορίδα έχοντας καλύτερα αποτελέσματα.

Στο πλάι

Στο πλάι είναι πιο άνετα για τη γυναίκα και λιγότερο για τον άντρα αλλά κατά γενική βάση βολεύει και τους δύο. Το σώμα ξαπλώνει στο πλάι όποτε το βάρος δεν πάει σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Και πάλι η αίσθηση είναι έντονη ενώ παράλληλα ο άντρας μπορεί να φιλάει τον λαιμό της γυναίκας κάνοντας την αίσθηση ακόμα πιο έντονη. Συνήθως η συγκεκριμένη στάση λειτουργεί καλύτερα όταν δεν υπάρχει πολύ λίπος στη κοιλιά του άντρα, διαφορετικά δε θα υπάρχει πλήρης εισχώρηση του πέους.

Μπρούμυτα ή στα γόνατα

Εδώ ο άντρας βλέπει ολόκληρο το σώμα της γυναίκας από τα οπίσθια μέχρι και τον κόλπο. Ερεθίζεται αρκετά ήδη πριν γίνει κάποια εισχώρηση καθαρά λόγω εικόνας. Η γυναίκα πρέπει να στηρίζει το βάρος τις σε συγκεκριμένα σημεία.

Παρ’ όλα αυτά το πέος εισχωρεί πλήρως ή ικανοποιητικά. Γενικότερα ο κανόνας για ένα οργασμικό σεξ είναι η πλήρης εισχώρηση διαφορετικά η αίσθηση μειώνεται αισθητά.

Πρωκτικά

Πολλές δεν το θέλουν άλλες πάλι το προτιμούν! Οι πρώτες γιατί το θεωρούν επίπονο ενώ οι δεύτερες γιατί έχουν δυνατή αίσθηση, ίσως πιο έντονη από ότι αν ήταν κολπικά.  Υπάρχει και ο πρωκτικός οργασμός απλά γίνεται πιο δύσκολα.

Όταν η γυναίκα είναι σε πρωκτική στάση μπορεί να ασχοληθεί περισσότερο ικανοποιώντας τον εαυτό της κολπικά. Κατά τη διάρκεια του σεξ ο άντρας μπορεί ταυτόχρονα να ερεθίζει την κλειτορίδα της για ακόμη πιο έντονη αίσθηση .

Είναι μία πιο συνηθισμένη στάση μεταξύ δύο ομοφυλόφιλων αντρών. Οι ρόλοι μπορεί να γίνουν εναλλάξ. Τη μία ο ένας να κάνει τον ενεργητικό «ρόλο» και την άλλη ο άλλος που έκανε τον «παθητικό» να γίνει αυτός ο ενεργητικός. Φυσικά η εναλλαγή «ρόλων» δεν είναι αναγκαία.

Είναι από τις στάσεις που είτε κάποιος είναι είτε ομοφυλόφιλος, είτε ετεροφυλόφιλος, την απολαμβάνει λόγω της έντονης αίσθησης. Όλες από τις παραπάνω και οι παρακάτω στάσεις είναι άνετες-βολικές και για τα ομόφυλα ζευγάρια προσφέροντας ικανοποίηση στο καθένα ξεχωριστά.

Ανάσκελα

Πιο εύκολη για τη γυναίκα αλλά βολική και για τους δύο. Η γυναίκα ανοίγει τα πόδια και τα τοποθετεί συνήθως στους ώμους του άντρα ο οποίος με τη σειρά του παίρνει πρωτοβουλίες λόγω ότι βολεύει η στάση του. Σε αυτή τη στάση τα βλέμματα διασταυρώνονται και τα σώματα ταυτίζονται σχεδόν απόλυτα πράγμα αρκετά ερεθιστικό. Το θέμα είναι άλλωστε να ικανοποιούνται και οι δύο και να μην είναι το σεξ κάτι το κουραστικό, αλλά κάτι το ικανοποιητικό.

Αμοιβαίο στοματικό

Απλά αλλάζουν στάσεις και ξαπλώνουν αντίθετα. Η γυναίκα από την κάτω πλευρά κάνοντας στοματικό στον άντρα και ο άντρας στη γυναίκα. Το ίδιο ισχύει και για τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες. Εν ολίγοις και οι δύο άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα στη λεγόμενη στάση «69» να ικανοποιηθούν αμοιβαία και πολύ έντονα ή τρυφερά αναλόγως τα γούστα.