Σε διαβουλεύσεις βρίσκονται Ελλάδα και Ρουμανία μετά το αίτημα του Κώστα Πάσσαρη να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του αλλά και να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που τον βαρύνουν.

Ο 45χρονος σήμερα Κώστας Πάσσαρης έχει εκτίσει 15 χρόνια κάθειρξης στις ρουμανικές φυλακές και το καλοκαίρι του 2020 αναμένεται να αποφυλακιστεί με τις ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν στο ρουμανικό Δίκαιο.

Το αίτημά του όμως ήταν η αφορμή για να κινηθεί εκ νέου η διαδικασία, με τη Ρουμανία να θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα στις ελληνικές Αρχές.

Τα ερωτήματα βρίσκονται ήδη στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος θα απαντήσει σχετικά, ανοίγοντας (ή όχι) τον δρόμο για τη μεταγωγή του διαβόητου κρατούμενου στην Ελλάδα.

Ξεσπά ο αδερφός του δολοφονημένου αστυνομικού

Απέναντι στην εξέλιξη αυτή, η οργή του αδερφού του Διονύση Αλεβιζόπουλου που έπεσε νεκρός τον Φεβρουάριο του 2001 από τον Κώστα Πάσσαρη ξεχειλίζει.

Η οικογένεια του αρχιφύλακα, μιλά στον ΑΝΤ1, ύστερα από τη δημοσίευση των εγγράφων από τις ρουμανικές Αρχές προς την ελληνική Δικαιοσύνη όπου δίνουν το πράσινο φως για τη μεταφορά του στην Ελλάδα για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

«Ο Πάσσαρης είναι ο Πάσσαρης. Σκότωσε τον αδερφό μας. Θα ξανακάνει και άλλα σε άλλους. Εγώ προσωπικά ούτε να τον δω δεν θέλω. Εχουμε περάσει τα πάνδεινα και μέχρι να πεθάνουμε δεν θα το ξεχάσουμε. Ζητάει συγγνώμη αλλά τι να το κάνω; Εμείς δεν μπορούμε να τον συγχωρέσουμε».

Ο Διονύσης Αλεβιζόπουλος έπεσε νεκρός σε ηλικία 49 ετών. Ο 26χρονος τότε Πάσσαρης τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής. «Γιατί έχει κάνει έφεση; Για να ελαφρύνει τη θέση του; Δεν νομίζω ότι πρέπει να ελαφρυνθεί η θέση του. Εκανε κάποια εγκλήματα και πρέπει να πληρώσει» τονίζει ο αδερφός του αστυνομικού που δολοφονήθηκε από τον διαβόητο κακοποιό.