Η κυβέρνηση είναι σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος «ώστε η πτώχευση της Thomas Cook να μην επιδεινώσει υπέρμετρα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τουριστικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας στο Έθνος, ο κ. Θεοχάρης εγκαλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την διόγκωση της Thomas Cook στην ελληνική αγορά, καθώς -όπως είπε- «δόθηκαν 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε αντιδιαστολή, ο ΕΟΤ φέτος, έπειτα από εντολή μου έκοψε εντελώς τη χρηματοδότηση της εταιρείας».

Αναφορικά με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι η κυβέρνηση «θα επανεξετάσει και τη χρησιμότητα του τέλους διαμονής και όλες οι λύσεις είναι στο τραπέζι. Ακόμα και η πλήρης κατάργησή του».

Επίσης εκτιμά ότι το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να συμπεριλάβει στο πακέτο των φοροελαφρύνσεων και «τη μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο που αποτελεί προεκλογική δέσμευση της ΝΔ».

«Πρόωρη η συζήτηση για εκλογή ΠτΒ»

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρει ακόμα ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, η οποία σημαίνει «σεβασμό στους θεσμούς, αλλά και σεβασμό στο δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις».

Όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας χαρακτήρισε οποιαδήποτε συζήτησε «πρόωρη» αλλά και «υπονομεύουσα τον ίδιο τον θεσμό». Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι, την κατάλληλη στιγμή, η πρόταση της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη θα διέπεται από το πνεύμα ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα της χώρας, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες».