Μπορεί το καλοκαίρι να πλησιάζει στο τέλος του, αλλά ακόμη υπάρχει χρόνος για να απολαύσετε τα βράδια στη βεράντα, μια δροσερή σπιτική σαγκρία, με βάση το  κόκκινο κρασί και φρούτα εποχής, όπως ροδάκινο, νεκταρίνι, σταφύλια, αλλά και μήλο, πορτοκάλι, λεμόνι και αρωματικά.

Υλικά

750 ml κόκκινο κρασί

1 τεμάχιο ξύλο κανέλας

1 τεμάχιο αστεροειδής γλυκάνισο

1 φλούδα πορτοκαλιού

1 φλούδα λεμονιού

100 γρ. μέλι

50 ml βότκα ή τζιν ή κονιάκ

1 πορτοκάλι

1 λεμόνι

1 ροδάκινο

1 νεκταρίνι

1 μήλο

1 κούπα σταφύλια

6-8 φύλλα δυόσμο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το κρασί μαζί με την κανέλα, το γλυκάνισο, και τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε να λιώσει και ρίχνουμε το κονιάκ. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς. Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα μας και κόβουμε σε μικρά κιβάκια μαζί με τη φλούδα (το πορτοκάλι και το λεμόνι μπορούμε να κόψουμε σε λεπτές ροδέλες για να φαίνετε πιο όμορφα στο ποτήρι μας). Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τα φύλλα δυόσμου, περιχύνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να κρυώσει. Σερβίρουμε με αρκετό πάγο μαζί με τα φρούτα. Η σαγκρία μας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 3 μέρες.

Να θυμάστε ότι μπορείτε να φτιάξετε μια απολαυστική σαγκρία χρησιμοποιώντας λευκό, ροζέ ή ακόμα και αφρώδες κρασί και βέβαια λίγο κονιάκ. Από φρούτα μπορείτε να προσθέσετε ότι σας αρέσει, απλά να φροντίσετε να είναι ώριμα και να συμπεριλάβετε οπωσδήποτε και κάποιο εσπεριδοειδές.  Ταιριάζουν εκτός από το πορτοκάλι, το λεμόνι, το μήλο και το ροδάκινο, το δαμάσκηνο, οι φράουλες (με το λευκό κρασί), αλλά και τα  κεράσια, το αχλάδι, το καρπούζι και τα ράσμπερι ή άλλα μούρα. Άσπρο πάτο!