Ένα αγαπημένο ορεκτικό για τα τραπέζια μας, ειδικά όταν τα κολοκυθάκια είναι στην εποχή τους, οι κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και συνοδεία ντιπ γιαουρτιού, γίνονται εύκολα είναι ζουμεροί και πεντανόστιμοι και θα τους απολαύσει όποιος τους δοκιμάσει.

Υλικά

1/2 κιλό κολοκυθάκια

1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε λεπτές φέτες

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 αβγό

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

150 γραμμάρια φέτα

50 γρ. αλεύρι τύπου φαρίνα

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες τους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, τον μαϊαντανό και τον άνηθο. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα αλατίζουμε καλά, ανακατεύοντάς τα. Τα αφήνουμε για 15-20 λεπτά να βγάλουν τα ζουμιά τους. Ετοιμάζουμε το ντιπ γιαουρτιού: Σε ένa μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον άνηθο. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το αβγό και τη φέτα θρυμματίζοντάς τη με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε τηγάνι, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τηγανίζουμε,για περίπου 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Όταν έχουν ροδίσει, τους αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνουμε με όλο το μείγμα. Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ζεστούς, συνοδεύοντάς τους με το ντιπ γιαουρτιού.