Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα από τον προϋπολογισμό του 2020, αναφέρει στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» πηγή με γνώση των διεργασιών.

Το μέσο για την αρχική διεύρυνση του δημοσιονομικού χώρου θα προέλθει από την καταμέτρηση των κερδών από ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης και ΕΚΤ, ενώ στο εγχείρημα σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει η στάση της Γαλλίας. Στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης έχουν καλλιεργηθεί βάσιμες προσδοκίες στήριξης από την κυβέρνηση Μακρόν, ενώ υπάρχει επίσης προσδοκία ότι και ο Πιερ Μοσκοβισί κατά την αναμενόμενη επίσκεψή του τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα θα δώσει χείρα βοηθείας στο ελληνικό αίτημα από την πλευρά της Κομισιόν, λίγο πριν παραδώσει τη σκυτάλη.

Ο Πιερ Μοσκοβισί είχε στηρίξει υπέρμετρα τις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης για έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο - συμπληρώνεται αύριο ένας χρόνος - και θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της νέας ελληνικής κυβέρνησης ώστε να εδραιωθεί ένα success story. Πηγές του περιβάλλοντός του, εδώ και πολλούς μήνες, τόνιζαν ότι η στήριξη που δίνει ο Μοσκοβισί αφορά την Ελλάδα και όχι τις κυβερνήσεις…

- Ποιο το αισιόδοξο σενάριο της Κομισιόν;

- Ποια η «τύχη» του αφορολογήτου;

- Τι θα περιλαμβάνει το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2020;

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των «Νέων Σαββατοκύριακο»

Αρχίζει η μάχη για τα πλεονάσματα