Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, «είναι ρατσιστής και μισογύνης» δήλωσε χθες ο θρύλος του στίβου Καρλ Λιούις στο περιθώριο των Παναμερικανικών Αγώνων στη Λίμα, στους οποίους έχει προσκληθεί.

«Έχουμε έναν πρόεδρο που είναι ρατσιστής και μισογύνης, που δεν εκτιμά κανέναν πέρα από τον εαυτό του» δήλωσε ο διάσημος αθλητής στα σχόλια που έκανε απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την ισότητα μεταξύ των φύλων στον αθλητισμό.

«Βεβαίως και τάσσομαι υπέρ της μισθολογικής ισότητας στον αθλητισμό. Η μητέρα μου ήταν πρωτοπόρος, οι γονείς μου ήταν καθηγητές και μου δίδαξαν ότι όλος ο κόσμος αξίζει να έχει τις ίδιες ευκαιρίες» πρόσθεσε ο Καρλ Λιούις, ο οποίος έχει κερδίσει 9 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η κριτική αυτή γίνεται την ώρα που ο πρόεδρος Τραμπ κατηγορείται άλλη μια φορά για ρατσισμό, μετά τη δριμεία λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε στον Ελάιτζα Κάμινγκς, έναν αφροαμερικανό βουλευτή της Βαλτιμόρης, πόλης που χαρακτήρισε μάλιστα «αηδιαστική, γεμάτη αρουραίους και τρωκτικά», όπως και στον πάστορα Αλ Σάρπτον, μια εξέχουσα προσωπικότητα του κινήματος υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών, τον οποίον αποκάλεσε «απατεώνα» που «απεχθάνεται τους λευκούς και τους αστυνομικούς».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)