Από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες ενόψει διακοπών είναι η επιλογή του σωστού μαγιό με το οποίο θα αναδείξεις τα προσόντα σου και θα καλύψεις τυχόν ατέλειές σου. Πώς όμως θα επιλέξεις το σωστό μαγιό με βάση το σωματότυπό σου; Έχουμε και λέμε:

Αν έχεις μικρό μπούστο, μπανέλες, βάτες, ενσωματωμένη ενίσχυση και σουτιέν που ανήκουν στην κατηγορία των push-up θα βελτιώσουν την εικόνα του. Ενδείκνυνται τα βολάν και τα ντραπαρίσματα στο σουτιέν και τα μεγάλα μοτίβα (πουά, λουλούδια, καρό), μιας και θα δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου στήθους. Από τις καλύτερες επιλογές είναι επίσης τα τριγωνικά μαγιό.

Αν έχεις πλούσιο μπούστο κύριο είναι το σουτιέν να εφαρμόζει σωστά και να το αγκαλιάζει ώστε να μην ξεχειλίζει. Μην απορρίπτεις τα σουτιέν με μπανέλες πριν τα δοκιμάσεις, γιατί μπορούν να το αναδείξουν. Απόφυγε τα στράπλες, τα βολάν, τα έντονα διακοσμητικά στοιχεία, τις τρύπες, τα κοψίματα κάτω από το στήθος και τα τριγωνάκια με τα λεπτά κορδόνια γιατί δεν προσφέρουν επαρκή κάλυψη ή στήριξη, που είναι και το ζητούμενο.

Εάν διαθέτεις πληθωρικό σωματότυπο προτίμησε ένα μαύρο ολόσωμο μαγιό με λεπτές τιράντες και ψηλό κόψιμο στους μηρούς. Ασύμμετρα κοψίματα, διακοσμήσεις στο στήθος και ντραπαρίσματα  εξισορροπούν τη φαρδιά περιφέρεια. Οι διαγώνιες ή κάθετες ρίγες επίσης κομψαίνουν την σιλουέτα, όπως και τα μαγιό με ενσωματωμένα ελαστικά τμήματα που σφίγγουν και σμιλεύουν την κοιλιά ή τη μέση. Απόφυγε δια ροπάλου τα monokinis και όσα δένουν με λεπτό κορδόνι στα πλαϊνά και προτίμησε αυτά που έχουν πολλά χρώματα σε ρετρό στυλ.

Αν έχεις κοιλίτσα ένα ολόσωμο μαγιό με χαμηλό ντεκολτέ προσελκύει το βλέμμα στο μπούστο και αποτελεί ιδανικό αντιπερισπασμό. Κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργεί ένα έντονο μοτίβο ή ένα κρουαζέ ντραπάρισμα στο κέντρο ή το πλάι της μέσης. Αν επιλέξεις μπικίνι προτίμησε κάποιο σλιπ με κορδονάκια που ρυθμίζονται γύρω από την κοιλιά χωρίς να την πιέζουν. Γενικότερα προτίμησε τα ψηλόμεσα μπικίνι ή και τα tankini, αλλά και τα πιο ρετρό κομμάτια.

Αν έχεις ψηλό κορμό και κοντά πόδια απόφυγε τα μαγιό με ψηλό ντεκολτέ και προτίμησε μαγιό που ανεβαίνουν ψηλά στους γοφούς. Επίσης προτίμησε λεπτομέρειες με ρίγες, ζώνες, τσέπες, ντραπέ που τον δείχνουν πιο συμμετρικό κι απόφυγε tankini και στράπλες σουτιέν που τον κάνουν να φαίνεται κοντύτερος. Αν επιλέξεις ολόσωμο, προτίμησε κάποιο με κόψιμο ή κάποια διακοσμητική λεπτομέρεια κάτω από το στήθος που αποτελεί ιδανικό τρικ για να… κόβει τον κορμό.

Αν έχεις περιφέρεια ένα μαγιό με ψηλό κόψιμο στους γοφούς θα δείξει πιο αδύνατους τους γοφούς σου. Προτίμησε σκουρόχρωμο μαύρο σλιπ, απόφυγε τα μαγιό με σλιπ-σορτσάκια γιατί θα τονίζουν κι άλλο την περιφέρεια και δώσε έμφαση στο πάνω μέρος του μαγιό, τραβώντας την προσοχή εκεί με κεντήματα, ζωηρά μοτίβα, διακοσμήσεις.  Στο ίδιο πνεύμα συνδύασε εμπριμέ σουτιέν με μονόχρωμα σλιπ.

Αν έχεις αθλητικό σώμα, χωρίς καμπύλες προτίμησε ολόσωμα μαγιό με κοψίματα στο πλάι που θα δημιουργήσουν την αίσθηση της πιο κοφτής μέσης. Τα βολάν στα σουτιέν και ένα brazilian cut σλιπάκι θα καταστήσουν πιο θηλυκή τη σιλουέτα. Ένα ολόσωμο με βαθύ ντεκολτέ και ψηλό κόψιμο στους γλουτούς θα ενισχύσει τις καμπυλες. Τα μπικίνι σε ρετρό στυλ με μπανέλες και σλιπάκια-σορτσάκια ενδείκνυνται, όπως κι αυτά με έντονα prints, βολάν, διακοσμητικά στοιχεία, αλλά και τα Monokinis. Εξίσου καλή επιλογή αποτελούν τα μπικίνι που το ένα από τα δύο κομμάτια έχει ρίγες και το κάτω μέρος έχει κορδονάκια στο πλάι.

Το απόλυτο trend  της μόδας στα μαγιό εφέτος να θυμίσουμε είναι τα πουά, στο κλασικό ασπρόμαυρο μοτίβο, αλλά και σε ροζ και παστέλ χρώματα και όχι μόνο. Επίσης must είναι τα ψηλόμεσα μαγιό μπικίνι ή αυτά που έχουν ψηλό κόψιμο τύπου Baywatch από τα 80ς-90ς με ανοίγματα, βαθύ V-λαιμό και λεπτομέρειες (βολάν κ.ο.κ.), τα πλεκτά και τα μπικίνι σε… καλοκαιρινό βελούδο, αλλά και δαντέλα, σε animal prin, με ένα ώμο, αλλά και με μανίκια!

Ετσι ή αλλιώς να θυμάστε ότι το κλειδί λοιπόν για να βρείτε το τέλειο μαγιό είναι να φροντίσετε να επιλέξετε ένα κομμάτι που θα εξισορροπεί την εικόνα σας και θα σας καλύπτει περισσότερο από την μέση και κάτω. Απαραίτητο επίσης είναι το μαγιό που θα επιλέξετε να στηρίζει καλά το στήθος σας, να το νοιώθετε σταθερό, να μην σας πιέζει, να νοιώθετε ασφαλείς και άνετες όταν το φοράτε. Εννοείται πως πάντα δοκιμάζουμε και επιλέγουμε ότι μας ταιριάζει και όχι ότι μας αρέσει. Επιστρατεύστε την καλύτερη διαθεσή σας, μην ξεχνάτε την αντηλιακή σας προστασία, και καλές βουτιές!