Είναι ένας ραγδαία ανερχόμενος προορισμός με περίπου δύο χιλιόμετρα  ακτογραμμής και εκατοντάδες νησάκια να ξεπροβάλλουν μέσα από το γαλάζιο. Μεσαιωνικά τείχη και Βενετσιάνικες πόλεις συνθέτουν το μοναδικό σκηνικό. Οι Δαλματικές Ακτές είναι η Ριβιέρα της Αδριατικής. Η πλούσια πολιτιστική κληρονομία, το ήπιο κλίμα και το αυθεντικό μεσογειακό ταμπεραμέντο δεν μπορεί παρά να γοητεύσουν και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Αν είστε από εκείνους που δεν επιθυμούν τετριμμένους προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, αλλά αναζητούν νέες, ξεχωριστές εμπειρίες, σίγουρα οι Δαλματικές Ακτές θα σας προσφέρουν αυτό που ονειρεύεστε.

Και για να ανακαλύψετε έναν κόσμο ξεχωριστών προνομίων μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας την κάρτα Diners Club. Οι διπλάσιοι Bonus πόντοι που κερδίζετε με κάθε αγορά σας θα «μεταφραστούν» σε διαμονή πολλών αστέρων σε κορυφαία ξενοδοχεία, luxury αγορές και πολυτελή δείπνα.

Πετώντας για Ντουμπρόβνικ

Αρχικά θα πάρετε το αεροπλάνο για Ντουμπρόβνικ. Είναι μια πόλη 43.770 κατοίκων και δημοφιλές τουριστικό κέντρο. Για αιώνες ήταν το δεύτερο σημαντικότερο λιμάνι των Βενετών, μετά την Βενετία, και υπάρχει η θεωρία ότι έχει ιδρυθεί από αρχαίους Έλληνες ναυτικούς.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ, μετά από μια πτήση που θα διαρκέσει περίπου 1,5 ώρες, θα σας υποδεχθεί με όλα τα προνόμια που προσφέρει η Diners Club κάρτα σας. Κι αυτό διότι ως μέλος του Diners Club μπορείτε να απολαύσετε τα καλύτερα Airport Lounges  στα αεροπορικά σας ταξίδια, σε περισσότερα από 800 σημεία σε ολόκληρο τον κόσμο, στην προνομιακή τιμή των 15 ευρώ.

Αφιερώστε την πρώτη σας ημέρα σας στην παλαιά πόλη του Ντουμπρόβνικ, η οποία έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της UNESCO. Η βόλτα σας θα ξεκινήσει από το παλιό λιμάνι, με το τείχος και τα πέντε φρούρια της πόλης. Δώστε το ραντεβού σας με την παρέα σας στο σιντριβάνι Ονόφριο, όπου οι ντόπιοι κανονίζουν τις  συναντήσεις τους και περπατήστε τον κεντρικό πεζόδρομο Place Stradum που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης με την μοναδική αρχιτεκτονική. Εκεί, θα ανακαλύψετε πολλά εξαιρετικής αισθητικής μπαρ και υψηλής γαστρονομίας εστιατόρια. Δοκιμάστε τοπικές γεύσεις, πιάτα φρέσκων θαλασσινών και μην ξεχάσετε τα φημισμένα κρασιά της περιοχής.

Αν έχετε διάθεση για ψώνια, κατευθυνθείτε στην υπαίθρια αγορά της πλατείας Gunduliceva Poljana ή στα μικρά, μοντέρνα καταστήματα της πλατεία Lonza. Θα ανακαλύψετε κρυμμένους θησαυρούς. Ολοκληρώστε την περιήγησή σας στην κορυφή του λόφου Srdj, με μια βόλτα με το τελεφερίκ. Μην φοβηθείτε να κοιτάξετε κάτω. Θα αποζημιωθείτε με την πανοραμική θέα όλης της πόλη και των δαντελωτών Δαλματικών Ακτές.

Μην ξεχάσετε να κατεβάσετε στο κινητό σας την εφαρμογή Diners Club Travel Tools για να κινείστε με άνεση σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής σας. Μέσω της εφαρμογής αυτής μπορείτε -μεταξύ άλλων- να έχετε ανά πάσα στιγμή τον οδηγό της περιοχής στα χέρια σας, όπως και ένα εργαλείο για την μετατροπή νομισμάτων, μπορείτε να εντοπίσετε σημεία Wi-Fi hotspot, το κοντινότερο ΑΤΜ ή τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που προσφέρουν εκπτώσεις και προνόμια στα μέλη του Diners Club.

Σπλιτ

Απέχοντας 300 χλμ. από το Ντουμπρόβνικ, το Σπλιτ αποτελεί την καρδιά των Δαλματικών Ακτών. Είναι η μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, με 200.000 κατοίκους, και δεύτερη της Κροατίας. Αλλαξε πολλά ονόματα μέσα στους αιώνες: από το ελληνικό Ασπάλαθος και το ρωμαϊκό Σπαλάτουμ, μετονομάστηκε στο ιταλικό Σπαλάτο και τελικά Σπλιτ στα σλάβικα.

Στο Σπλιτ κυριαρχεί το διάσημο Ανάκτορο του Διοκλητιανού, που την έθεσε υπό την προστασία της UΝΕSCΟ από το 1979. Μπορείτε να το επισκεφθείτε είτε από την πλευρά της Χάλκινης Πύλης από τη θάλασσα ή από τη Σιδηρά Πύλη από το πλάι. Η Χρυσή Πύλη βλέπει στο Πάρκο και η Αργυρή Πύλη βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Δομίνικου. Στο κέντρο του παλατιού, το Περιστύλιο, περικλείει όλη την παλιά πόλη.

Τα μικρά καντούνια με τα πλακόστρωτα, τα παλάτια των βενετών αριστοκρατών και τα ψηλά αρχοντικά αποπνέουν μια παραμυθένια αίσθηση. Το Σπλιτ σφύζει από ζωή και πολιτιστικές δραστηριότητες. Φιλοξενεί δεκάδες θεατρικές σκηνές, ενώ μπροστά από το μικρό λιμάνι της Ρίβα, όπου δένουν τα ιστιοπλοϊκά, στην «Πράσινη Αγορά», οι κάτοικοι κάνουν τα καθημερινά ψώνια τους.

Στα καταστήματα της πόλης θα βρείτε γνωστές ιταλικές φίρμες.

Τρόγκιρ

Το σύμπλεγμα δύο νησιών έχει δημιουργήσει την πιο όμορφη πόλη των Δαλματικών Ακτών, το Τρόγκιρ. «Τραγούριον», δηλαδή το νησί των τράγων, για τους αρχαίους Ελληνες, μετονομάστηκε σε Τραγούριουμ από τους Ρωμαίους. Στο Τρόγκιρ μπορείτε να παρατηρήσετε το πάντρεμα των πολιτισμών που άνθισαν ανά τους αιώνες στις ακτές αυτές. Η ρυμοτομία νησιωτικού οικισμού ανάγεται στην ελληνιστική περίοδο, ενώ η πόλη διαθέτει αρχιτεκτονήματα ρωμαϊκού και αναγεννησιακού ρυθμού που δύσκολα βρίσκει κανείς σε άλλη πόλη σε ολόκληρη της Κεντρική Ευρώπη.

Περιηγηθείτε στα στενά δρομάκια της πόλης και θαυμάστε τα ανάγλυφα και τους θυρεούς στα παλιά κτίσματα. Περπατήστε μέχρι την κεντρική πλατεία Ιβάνα Πάβλα ΙΙ, όπου δεσπόζουν ο Καθεδρικός του Αγίου Λαυρεντίου του 12ου αιώνα, η Λότζια, ο Πύργος του Ρολογιού και το δημαρχείο.

Στα στενά θα βρείτε μικρά καταστήματα με χειροτεχνήματα, όπως μάσκες της κομέντια ντελ άρτε, για να κάνετε τα δώρα σας.

Τσάβτατ

Μόλις 16 χλμ. από το Ντουμπρόβνικ, βρίσκεται η αρχαία «Επίδαυρος», που επί μεσαίωνα ονομάστηκε Τσάβτατ. Η παλιά πόλη αγκαλιάζεται από το πράσινο και το γαλάζιο. Θα βρείτε υπέροχους κολπίσκους με κρυστάλλινα νερά για μπάνιο.

Η μικρή παραθαλάσσια πόλη διατηρεί ανέπαφο τον βενετσιάνικο χαρακτήρα της, με πολλά μεσαιωνικά κτίσματα. Ξεχωρίζει το Μέγαρο των Κομήτων του 16ου αιώνα, το μοναστήρι των Φραγκισκανών και η εκκλησία του Αγίου Βλασίου.

Ψωνίστε μικρά κομψοτεχνήματα καλλιτεχνών του δρόμου ή κάντε μια βόλτα στα πολύχρωμα μικρά μαγαζιά της παραλίας.

Ταξίδι γευσιγνωσίας

Οι Δαλματικές Ακτές δεν φημίζονται μόνο για την δαντελωτή ακτογραμμή τους, αλλά και για τα μοναδικά κρασιά τους. Απολαύστε πολυβραβευμένα κρασιά, λευκά και κόκκινα, σε τοπικά οινοποιία.

Το ταξίδι στις Δαλματικές Ακτές θα σας γοητεύσει και γαστρονομικά. Η μεσογειακή κουζίνα είναι η βασίλισσα, με πιάτα που βασίζονται στα φρέσκα ψάρια, τα θαλασσινά, τα βιολογικά λαχανικά και το ελαιόλαδο. Δοκιμάστε κρέας κοκκινιστό με ντόπιο προσούτο και ζυμαρικά ή ψητές σαρδέλες με μαύρο ρύζι, μύδια αχνιστά και οπωσδήποτε τα συγκλονιστικά τυριά της περιοχής.

Ολοκληρώστε το γεύμα σας με ένα υπέροχο παγωτό. Η πολιτιστική και γεωγραφική γειτνίαση με την Ιταλία, έχουν επηρεάσει την ζαχαροπλαστική των Δαλματικών Ακτών, με αποτέλεσμα το gelato να κυριαρχεί!

Προστασία αγορών

Σε κάθε σταθμό του ταξιδιού σας στις Δαλματικές Ακτές και σε κάθε αγορά σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα Diners Club, ενώ διπλάσιοι Bonus πόντοι είναι στη διάθεσή σας μέσω του προγράμματος Bonus.

Και αν είστε και εσείς από τους τύπους που θέλουν όταν ταξιδεύουν να ζουν ξεχωριστές εμπειρίες αλλά ταυτόχρονα να νιώθουν απόλυτη ασφάλεια, τότε από την τσάντα σας δεν θα λείπει η κάρτα Diners Club. Τι σας προσφέρει:

  • Δωρεάν Προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλειας: Προβλέπουν  το ενδεχόμενο απώλειας, κλοπής ή καταστροφής των αποσκευών ή την καθυστέρηση αφίξεως των αποσκευών άνω των 4 ωρών. Επιπλέον, υπάρχει η πρόβλεψη ασφάλισης για την καθυστέρηση της πτήσης άνω των 4 ωρών.  Τα Προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλειας του Diners Club προβλέπουν ακόμη και την ασφάλιση προσωπικής αστικής ευθύνης προς τρίτους για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές.
  • Τα προνόμια των καρτών Diners Club δεν αφορούν, όμως, μόνο τις εμπειρίες σας σε ταξιδιωτικούς προορισμούς, αλλά και την καθημερινότητά σας. Έτσι, σας προσφέρετε χωρίς επιπλέον χρέωση, η υπηρεσία Προστασίας Αγορών καθώς και Νομική Προστασία.  Η Προστασία Αγορών αφορά στις αγορές που κάνετε από την Ελλάδα με χρέωση της κάρτας.  Οι αγορές σας προστατεύονται για χρονικό διάστημα 6 μηνών από κλοπή ή καταστροφή υπό ειδικές συνθήκες.
  • Γαστρονομικές εμπειρίες. Τα μέλη του Diners Club έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αποκλειστικές γαστρονομικές εμπειρίες σε κορυφαία εστιατόρια αλλα και γαστρονομικά  events

Η κάρτα Diners Club ανοίγει έναν κόσμο γεμάτο προνόμια. Χρησιμοποιήστε την και κερδίστε Bonus πόντους με διπλάσια αναλογία, άρα και διπλάσια επιβράβευση. Με το πρόγραμμα Bonus οι κάτοχοι των καρτών Diners Club έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν Bonus πόντους εύκολα και γρήγορα από ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και να τους εξαργυρώνουν σε πολλές κατηγορίες προϊόντων που καλύπτουν διαφορετικές καθημερινές ανάγκες .

Diners Club & Bonus.  They belong together.