«Μας πληγώνει το Μάτι και η διαχείριση τέτοιων κρίσεων», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής, τονίζοντας ότι θα υποσχεθούμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ξανά.

Η ασφάλεια ταυτίζεται με τη Δημοκρατία» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι βούλησή του είναι να δοθούν σκληρές μάχες για το έγκλημα και να προστατεύσουμε – όπως είπε – και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. «Είναι τιμή για μένα η ανάθεση αυτού του χαρτοφυλακίου. Πρέπει να προστατεύουμε τις περιουσίες των πολιτών, η ασφάλεια είναι το μέγιστο αγαθό» είπε για να προσθέσει:

«Χωρίς την ασφάλεια κυριαρχεί ο φόβος, που είναι η χαρά του ρατσιστή και του ακροδεξίου. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε ένα έργο, μία μεγάλη προσπάθεια να εμπεδώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας στον κόσμο. Να είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση. Να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο. Να εργαστούμε για να μειώσουμε το έγκλημα. Να είμαστε όλοι περήφανοι που υπηρετούμε αυτό το λειτούργημα».