Αισθάνεστε την ανάγκη να ξεφύγετε από το πιεστικό πρόγραμμά σας, όπως η Όντρεϊ Χέπμπορν στην ταινία «Διακοπές στη Ρώμη»; Δεν χρειάζεστε έναν Γκρέγκορι Πεκ να σας γυρίσει παντού με τη βέσπα του. Εξοπλιστείτε με κοσμοπολίτικη διάθεση, άνετα παπούτσια και την κατάλληλη παρέα για να ανακαλύψετε την «Αιώνια Πόλη». Με τα σοκάκια της όπου ξεδιπλώνονται αιώνες ιστορίας, τα γαστριμαργικά ταξίδια που προσφέρει, την επιβλητική της ομορφιά και τη γεμάτη ζωντάνια ατμόσφαιρα, θα σας κατακτήσει.

Και για να την ανακαλύψετε με ξεχωριστά προνόμια, πάρτε μαζί σας την κάρτα Diners Club. Ειδικά, τώρα που κερδίζετε διπλάσιους Bonus πόντους.

Σε λιγότερο από 2 ώρες, θα προσγειωθείτε είτε στο διεθνές αεροδρόμιο Λεονάρντο ντα Βίντσι (ή Φιουμιτσίνο), το μεγαλύτερο σε επιβατική κίνηση αεροδρόμιο της Ιταλίας, είτε στο εναλλακτικό αεροδρόμιο Τσιαμπίνο. Μην βιαστείτε να φύγετε από το αεροδρόμιο. Ως μέλος του Diners Club μπορείτε να απολαύσετε το Airport Lounge και να έχετε πρόσβαση σε ειδικά διαμορφωμένους, exclusive χώρους, με 15€.

Πάρτε μια ανάσα, και σχεδιάστε την περιήγησή σας στην Ρώμη με την εφαρμογή Diners Club Travel Tools την οποία μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε στο κινητό σας. Έτσι θα έχετε ανά πάσα στιγμή έναν οδηγό πόλης στα χέρια σας για να εντοπίσετε σημεία που μπορεί να χρειαστείτε στη βόλτα σας όπως το κοντινότερο ΑΤΜ. Και, φυσικά, να ανακαλύψετε πού προσφέρουν εκπτώσεις και προνόμια στα μέλη του Diners Club. Γιατί αν δεν ψωνίσετε στη Ρώμη, τότε πού;

Η «Αιώνια Πόλη»

Η Ρώμη βρίσκεται στο κεντροδυτικό τμήμα της Ιταλικής χερσονήσου, στο Λάτιο, κατά μήκος του Τίβερη. Μέσα στην πόλη, βρίσκεται το Βατικανό, που αποτελεί ανεξάρτητη χώρα μέσα στα όρια της Ρώμης. Πρόκειται για το μοναδικό παράδειγμα μιας χώρας μέσα σε μια πόλη! Πάντως, το γεγονός αυτό καθιστά την Ρώμη, πρωτεύουσα… δύο κρατών!

Ετοιμαστείτε να ερωτευτείτε το ιστορικό κέντρο της Ρώμης αφού είναι ένας απέραντος αρχαιολογικός χώρος, με μαγικά συντριβάνια, ρομαντικά σημεία, και εντυπωσιακά μνημεία που θα σας ταξιδέψουν από την αρχαιότητα έως τον Μεσαίωνα και από την Αναγέννηση θα σας φέρουν στο τώρα. Για τον λόγο αυτό, από το 1980, το ιστορικό κέντρο έχει καταχωρηθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Καθώς, δε, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα παραμένει πρωτεύουσα, φέρει την προσωνυμία «Η Αιώνια Πόλη». Στις μέρες μας, είναι η 4η μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης και αριθμεί περίπου τρία εκατομμύρια κατοίκους.

Απόλυτος προορισμός

Εσείς, ως μέλη του Diners Club, μπορείτε να απολαύσετε τη Ρώμη με μοναδικά προνόμια. Οι Διπλάσιοι Bonus Πόντοι που προσφέρει η Alpha Bank θα «μεταφραστούν» σε διαμονή πολλών αστέρων σε κορυφαία ξενοδοχεία, luxury αγορές και πολυτελή δείπνα. Άλλωστε, η Ρώμη προσφέρεται για τον τέλειο συνδυασμό περιηγήσεων και γευστικών απολαύσεων.

Η βόλτα σας θα ξεκινήσει πίνοντας τον καφέ όπως συνηθίζουν οι Ιταλοί: έναν εσπρέσο στα όρθια. Και συνεχίστε, μέχρι την επόμενη στάση για λίγες τονωτικές γουλιές καφέ. Δεδομένου ότι η πόλη διαθέτει εξαιρετικούς φούρνους, σίγουρα θα μυρίσετε τα μπισκότα και τις τάρτες. Δοκιμάστε ολόφρεσκη πάστα φλόρα που προσφέρεται σε διάφορες γεύσεις.

Πρώτη στάση Κολοσσαίο και Ρωμαϊκή Αγορά: Η εξερεύνηση της Ρώμης δεν μπορεί να αρχίσει από κάπου αλλού. Το Κολοσσαίο βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Ρωμαϊκής Αγοράς, η οποία αποτέλεσε επί αιώνες το κέντρο της δημόσιας ζωής της Ρώμης. Τα βήματά σας θα σας οδηγήσουν και στον Παλατινό Λόφο, τον πιο κεντρικό από τους Επτά Λόφους της Ρώμης.

Επίσκεψη στη Φοντάνα Ντι Τρέβι: Προτιμήστε να επισκεφθείτε ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης νωρίς το πρωί ή με το γλυκό φως του απογεύματος. Ρίξτε ένα νόμισμα κάνοντας την ευχή σας και μην ξεχάσετε να έχετε την πλάτη στραμμένη προς την Φοντάνα Ντι Τρέβι, καθώς αυτή η κίνηση θα σας «εξασφαλίσει» ότι θα επιστρέψετε στην «Αιώνια Πόλη».

Θαυμάστε το Πάνθεον: Αφού τριγυρίσετε στα στενά γύρω από την Φοντάνα, θα βρεθείτε στην Πιάτσα ντε λα Ροτόντα. Απολαύστε ένα γευστικό ιταλικό gelato με θέα το εντυπωσιακό Πάνθεον της Ρώμης. Είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος ρωμαϊκό μνημείο που έχει διασωθεί έως σήμερα και μάλιστα σχεδόν χωρίς καμία φθορά.

Χαλαρώστε στην Πιάτσα Ναβόνα : Η Πιάτσα Ναβόνα είναι μια από τις πιο γραφικές πλατείες της πόλης. Στο κέντρο της βρίσκεται η Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών του Μπερνίνι και το σιντριβάνι του Ποσειδώνα, ενώ κατακλύζεται από ζωγράφους, μουσικούς και καλλιτέχνες του δρόμου. Δεν αποτελεί όμως μόνο τουριστικό προορισμό. Οι ντόπιοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα εστιατόρια της οπότε δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή και για εσάς. Γευτείτε χειροποίητα ζυμαρικά από Ιταλούς σεφ που τα παρασκευάζουν εκείνη την ώρα μπροστά στα μάτια σας και απολαύστε ένα aperitivo πριν συνεχίσετε την περιήγησή σας.

Φωτογραφηθείτε στην Πιάτσα Ντι Σπάνια: Το απόλυτο σημείο για σέλφι στην Ρώμη δεν είναι άλλο από την περίφημη Σκαλινάτα της Πιάτσα Ντι Σπάνια. Στην πιο γνωστή πλατεία της πόλης δεσπόζει η Σκάλα με την μοναδική θέα, που ανέκαθεν αποτελούσε σημείο συνάντησης των Ιταλών και είναι αφιερωμένο στους ερωτευμένους!

Ψώνια στην Βία Κοντότι και Βία Ντελ Κόρσο: Μετά τη στάση στην Σκαλινάτα της Πιάτσα Ντι Σπάνια, μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας στις πιο διάσημες οδούς της ιταλικής πρωτεύουσας. Στη Βία Κοντότι βρίσκονται οι μπουτίκ των πιο διάσημων οίκων μόδας και στην Βία Ντελ Κόρσο οι πιο μοντέρνες βιτρίνες και εναλλακτικές φίρμες. Κάντε τις αγορές σας με την άνεση της Diners Club κάρτα σας. Στη συνέχεια, ξεφύγετε από το θόρυβο της πόλης και χαλαρώστε κάνοντας έναν αναζωογονητικό περίπατο στο πάρκο της Βίλλα Μποργκέζε.

Γαστρονομικές εμπειρίες στο Τραστέβερε: Στη δυτική όχθη του Τίβερη, σε κοντινή απόσταση από την Πιάτσα Ναβόνα βρίσκεται η μποέμ γειτονιά της Ρώμης, το Τραστεβέρε. Ανακαλύψτε την γαστριμαργική πλευρά της πόλης, με τις τρατορίες , τις οστερίες και τα ριστοράντε να διαθέτουν ευρεία γκάμα πιάτων, τόσο παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας, όσο και φιούζιον ή vegan επιλογές. Δοκιμάστε οπωσδήποτε παραδοσιακή ιταλική πίτσα με λεπτή ζύμη και τα πιο φρέσκα οργανικά προϊόντα του ιταλικού νότου. Στο Τραστέβερε Θα ζήσετε την αυθεντική νυχτερινή ζωή της Ρώμης, καθώς κάθε γωνιά φιλοξενεί μικρά και μεγαλύτερα μπαρ που προσελκύουν τους ντόπιους.

Τελευταία στάση, Βατικανό: Περιηγηθείτε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και τα μουσεία του Βατικανού όπου φυλάσσονται πολύτιμα ιστορικά κειμήλια και αφήστε την δημιουργίες των μεγάλων καλλιτεχνών να σας κόψουν την ανάσα.

Απόλυτη αίσθηση ασφάλειας

Και αν είστε και εσείς από τους τύπους που θέλουν όταν ταξιδεύουν να ζουν ξεχωριστές εμπειρίες αλλά ταυτόχρονα να νιώθουν απόλυτη ασφάλεια, τότε από την τσάντα σας δεν θα λείπει η κάρτα Diners Club. Τι σας προσφέρει:

Δωρεάν Προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλειας: Προβλέπουν το ενδεχόμενο απώλειας, κλοπής ή καταστροφής των αποσκευών ή την καθυστέρηση αφίξεως των αποσκευών άνω των 4 ωρών. Επιπλέον, υπάρχει η πρόβλεψη ασφάλισης για την καθυστέρηση της πτήσης άνω των 4 ωρών. Τα Προγράμματα Ταξιδιωτικής Ασφάλειας του Diners Club προβλέπουν ακόμη και την ασφάλιση προσωπικής αστικής ευθύνης προς τρίτους για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές.

Τα προνόμια των καρτών Diners Club δεν αφορούν, όμως, μόνο τις εμπειρίες σας σε ταξιδιωτικούς προορισμούς, αλλά και την καθημερινότητά σας. Έτσι, σας προσφέρετε χωρίς επιπλέον χρέωση, η υπηρεσία Προστασίας Αγορών καθώς και Νομική Προστασία. Η Προστασία Αγορών αφορά στις αγορές που κάνετε από την Ελλάδα με χρέωση της κάρτας. Οι αγορές σας προστατεύονται για χρονικό διάστημα 6 μηνών από κλοπή ή καταστροφή υπό ειδικές συνθήκες. Συγκεκριμένα, οι αγορές σας αξίας έως 1.000 ευρώ προστατεύονται από απώλεια λόγω ληστείας ή μετά από διάρρηξη του χώρου στον οποίο βρισκόταν το αντικείμενο, από πυρκαγιά ή ζημιά από εξωτερικά φυσικά φαινόμενα.

Γαστρονομικές εμπειρίες. Τα μέλη του Diners Club έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν αποκλειστικές γαστρονομικές εμπειρίες σε κορυφαία εστιατόρια αλλα και γαστρονομικά events.

Η κάρτα Diners Club ανοίγει έναν κόσμο γεμάτο προνόμια. Χρησιμοποιήστε την και κερδίστε Bonus πόντους με διπλάσια αναλογία, άρα και διπλάσια επιβράβευση. Με το πρόγραμμα Bonus οι κάτοχοι των καρτών Diners Club έχουν τη δυνατότητα να συλλέγουν Bonus πόντους εύκολα και γρήγορα από ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και να τους εξαργυρώνουν σε πολλές κατηγορίες προϊόντων που καλύπτουν διαφορετικές καθημερινές ανάγκες.

Diners Club & Bonus. They belong together.